- 2010. október 7., 12:30
Pulzusmérős, Bluetooth kapcsolatot használó gyűrűt (is) hozott a CEATEC-re a muRata.

Minden, a saját élettani jeleit folyamatosan figyelemmel kísérő felhasználónak kötelező vásárlás a Murata Bluetooth-szal működő gyűrűje.

A kis eszköz valójában egy pulzusmérő, amely az adatokat Bluetooth segítségével küldi el a csatlakoztatott mobiltelefonra vagy más kompatibilis eszközre. Sajnos a készüléknek saját belső memóriája nincs, így mindenképpen kell valamit vinnünk ahhoz, hogy az adaokat fel tudjuk használni. Bár microUSB csatlakozó van, értelemszerűen ez is csak töltésre használható.

A gyűrű belső-felső részén egy szivacs is van, ez biztosítja azt, hogy a műszer folyamatosan kapcsolatban legyen a testünkkel, valamint persze egy másik, prózai oka is van az alkalmazásának, megakadályozza, hogy a műszer futás közben leessen a kezünkről. Az kétségtelen, hogy a gyűrű a mellkasra erősíthető pulzusmérőnél sokkal kényelmesebb, de azért azt túlzás lenne mondani, hogy nem is érezni, hogy rajtunk van. És persze vannak olyan sportágak is (például hegyikerékpározás), ahol egy ekkora, az ujjunkról kiálló műanyag valami szinte garantálja a sérüléseket.Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2020. november 25., 16:00