- 2010. október 8., 17:15
Panasonic MW-20: iPhone dokkolóval kombinált képkeret

IPhone/iPod dokkolóval szinte bármit lehet kombinálni, a Panasonic legújabb képkeretébe építette be ezt a kiegészítőt.

A fekete és fehér színben is kapható GW-20 végre egy olyan termék, ami globálisan is elérhető lesz, egy kis szerencsével akár Magyarországon is. A GB-20W és a GB-20B természetesen csak színben különböznek, hardveresen teljesen ugyanazt tudja a két modell, ami nagyvonalakban 9 colos panelt, 2 gbájtos belső memóriát, kártyaolvasót és a már említett, külön csatlakoztatható iPhone/iPod touch dokkolót jelenti. A panel felbontását és a további részleteket csak a novemberi megjelenés előtt árulja majd el a Panasonic; a látottak alapján mi 800×480 pixeles részletességre saccolunk a panel esetében, de ezt kérdésünkre nem erősítették meg a standon.

A képkeret a belső memóriáról és SD kártyáról éppen úgy meg tudja jeleníteni a képet, mint az iPhone-ról/iPodról, sőt, zene- és filmlejátszásra is képes – de csak az iPhone által is kezelt formátumok és méretek esetén. Az MW-20-at viszont alapvetően nem zene- és filmlejátszásra tervezték, a beépített apró hangszóró hangját ugyanis alig lehetett hallani (nyilván szobában azért máshogy szól, de csodát nem szabad tőle várni). Megkérdeztük azt is, hogy a végleges verzión lesz-e USB bemenet és/vagy audio kimenet, de választ nem kaptunk. Az viszont kiderült (bár igazából egyértelmű volt), hogy a dokkoló tölteni is tudja az Apple lejátszóit.


A képkezelésben viszont nagyon jól teljesít az MW-20, és végül is ez lenne a fő feladata: a nagy felbontásnak köszönhetően 20-30 cm-ről már egyáltalán nem látszanak a pixelek (ennél közelebbről meg úgysem fogjuk nézni a képkeretet), és a betekintési szög is elég jó ahhoz, hogy a kütyüt ésszerűen elhelyezve ne legyen színtorzulás. Ha mégis lenne, akkor ezen a menüvel szoftveresen lehet javítani – ilyen megoldást láttunk már korábban a Samsung egyik monitorában is. A képekhez kapcsolódó érdekes funkció, hogy az MW-20 képes a fotókat téma alapján csoportosítani, feltéve, hogy azokat Lumix fényképezőgéppel készítettük, így kérhetjük, hogy csak a portrék, csak az éjszakai képek, stb. kerüljenek be a diavetítésbe. A képnézegető mellé naptár és óra funkciót is kapunk, internetelérés viszont nincs a képkeretben, a vezérlést pedig távirányító is segíti.

Érdekes módon a sok kérdőjel ellenére azt már tudni lehet, hogy a Panasonic a képkeretért 250 dollárnak megfelelő jent, azaz kb. 50 ezer forintot fog kérni – a novemberi megjelenést követően.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. szeptember 14., 08:00