- 2010. október 9., 20:42
Az első négy nap 140 ezer látogató járt kint, akár összes is jöhet a tervezett 200 ezres cél.

Az első négy nap 140 ezer látogató járt kint, akár összes is jöhet a tervezett 200 ezres cél.

A CEATEC utolsó napján köszönhetően az ingyenes belépési lehetőségnek, iszonyatos tömeg volt, kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy szombaton egyáltalán nem látszott a padló.

Idén első alkalommal készítettünk helyszíni beszámolót a CEATEC-ről, és bár a kiállítások tekintetében már rutinosak vagyunk, mégiscsak ismeretlen terepre léptünk. Ahogy kell, akadtak is nehézségek bőven; szinte hihetetlen módon az internetkapcsolattal voltak a legnagyobb gondok, Európa felé folyamatosan szakadozott és lassú is volt a kapcsolat. Végül azért sikerült többé-kevésbé időben és minden tervezett feladatot abszolválnunk. Néha viszont elkelt volna egy tomács is; mi nem tudunk japánul, a japánok közül meg kevesen tudnak angolul, és ők is alig.

Ennek ellenére jó pár érdekességet láttunk, és az idei kiállítások közül ennek volt a legjobb hangulata, legalábbis a tekintetben, hogy kész termékek helyett rengeteg prototípust láttunk, köztük számtalan olyan termékeket, amelyről még csak sejteni sem lehet, hogy mikor lesz belőle piacérett termék. És ez még akkor is érdekes, ha tudjuk, hogy az itt látott dolgok egy része soha nem hagyja majd el a japán szigeteket.

Köszönjük mindenkinek, aki ezúttal is velünk tartott; legközelebb januárban, Las Vegasból, a CES 2011-ről jelentkezünk.