- 2011. október 7., 18:36
Egy cseppet sem szokványos, de összességében sajnos nem túl jó táblagépet mutatott be az NEC.

Egy cseppet sem szokványos, de összességében sajnos nem túl jó táblagépet mutatott be az NEC.

A LaVie Touch kivételesen nem a prototípusok táborát erősíti, ez ugyanis a japán gyártó most piacra dobott táblagépe. A kütyü félig-meddig az ASUS Transformer nyomdokaiba lépne, ám több hibája is van, így kérdéses, hogy sikeres lesz-e.

De kezdjük a jó dolgokkal: a gép mellé – az előző mondat alapján már kitalálható – jár egy billentyűzet, ami mellé kapunk még egy dokkolót is, különféle csatlakozókkal és optikai meghajtóval (DVD-RW). Ezeknek a kiegészítőknek hála a gépet otthon elvileg teljes értékű gépként használhatjuk, nélkülük pedig könnyen hordozhatjuk. Apró szépséghiba, hogy a tömeg ehhez azért nagy (legalábbis a tabletekkel összehasonlítva), 730 gramm körüli, és a kijelző is 10,1 colos, tehát messze nem optimális az eszköz mondjuk metrón olvasáshoz. A koncepció leginkább mégis azon bukik el, hogy az NEC az Atom platformot, és a vele szükségszerűen együtt járó Windows 7-et erőlteti – azt már sokszor kitárgyaltuk, hogy ez nem egy jó párosítás, eddig még senki nem lett vele sikeres. Ami jópont, az az, hogy legalább az üzemidővel nincs nagy gond, ugyanis az egy feltöltéssel való rendelkezésre állás (a gyártó szerint) meghaladja a 10 órát.

Ha valakinek az Atom-Windows 7 páros nem vette volna el a kedvét, annak viszont az ár mindenképpen el fogja: 100 000 jenért lehetünk ugyanis boldog (boldog?) tulajdonosai egy LaVie Touchnak, s ennyit ez a gép biztosan nem ér.

Címkék
Hozzászólások