- 2011. október 8., 12:09
Az NTT DoCoMo Fujitsu gyártotta, „saját márkás” táblagépe LTE-s és vízálló – a mozgásérzékelés azonban nem az erőss
Hirdetés

Az NTT DoCoMo Fujitsu gyártotta, „saját márkás” táblagépe LTE-s és vízálló – a mozgásérzékelés azonban nem az erőssége.

A Fujitsu standján megnéztük az NTT DoCoMo számára gyártott táblagép, az Arrows Tab LTE-t is. A polgári nevén F-01D jelű készülék hardvere alapján egy majdnem teljesen átlagos táblagép, így processzorsebességekkel és egyéb adatokkal nem is untatnánk senkit, a lényeg az, hogy a Samsung Galaxy TAB 10.1 mellett ez lesz a szolgáltató másik LTE-s tabletje, amin szintén Android 3.2 fut – zökkenőmentesen.

Az Arrowsra két dolog miatt figyeltünk fel: egyrészt tokozása vízálló, másrészt előlapi kamerájával pedig mozgásérzékelésre is képes. A dolog azért érdekes, mert így bátran magunkkal vihetjük a táblagépet a fürdőszobába vagy akár a konyhába is. Legalábbis elvileg. A vízállóságot elhittük bemondásra, a mozgásérzékelést viszont ki is próbáltuk – és egyáltalán nem voltunk lenyűgözve. Egész egyszerűen nem működik megbízhatóan, a kiállított négy tesztgép mindegyikét megnéztük, és hol ment az érzékelés hol nem. Remélhetőleg a gondot orvosolni lehet majd egy szoftveres frissítéssel, mert az ötlet amúgy remek. A mozgásérzékelés, ha éppen működik, nem a tablet teljes irányítására való, csupán két alkalmazásban működik, a tévénézőkében és a böngészőben. Előbbiben a hangerőt lehet állítani és csatornát lehet váltani, az internetes alkalmazásban pedig görgetni illetve vissza és előre ugrani tudunk.

A videón látszik, ahogyan működik a mozgásfelismerés. És az is, ahogy nem.

Ami pozitívum még, az az, hogy a vízálló tokozás ellenére az Arrows csak 12 mm-es, tehát egyáltalán nem vastag, és tömege is mindössze 595 gramm – igaz, az ilyenfajta védelemhez nem kellenek acélbetétek és különleges kialakítás, csupán egy kis szilikon a megfelelő helyekre. Az NTT DoCoMo a tablet forgalmazását november közepén kezdi meg, ami az év végi forgatagban kiváló alkalom lesz arra, hogy a vállalat a 380 ezres LTE előfizetői táborát jelentősen megnövelje. (Egyébként érdekes adat, hogy a szolgáltatónak összesen 58 millió előfizetője van, 98%-uk pedig legalább 3G-t használ.)

Vízálló, mégsem vastag

A tablet szeme nem lát valami jól
Címkék
Hozzászólások