- 2014. október 11., 10:03
Ezzel a bejegyzéssel egyben búcsúzunk is a kiállítástól. Legközelebb CES, de 2015-ben a CEATEC-re is visszatérünk.

Ezzel a bejegyzéssel egyben búcsúzunk is a kiállítástól. Legközelebb CES, de 2015-ben a CEATEC-re is visszatérünk.

A Fujitsu ultrahanggal működő, a felület csúszósságát változtatni képes és így többféle textúra szimulálására alkalmas táblagépéről a Mobile World Congressen alkalmával már írtunk (itt és itt). A japán gyártó a CEATEC-en egy érdekes felhasználási példát mutatott (fent): a rendszert egy „autó” középkonzoljába építette be, és a különféle kezelőszervek állítgatásra szolgáló kapcsolók tekergetéséről adott vele visszajelzéseket.

A Pioneer új távlatokat nyitna a digitális hirdetőtáblák előtt: kifejlesztett egy projektort, amely átlátszó felületekre (praktikusan kirakatüvegre) képes vetíteni.

Ismét Fujitsu: a vállalat a mozgásérzékelést arra is fel szeretné használni, hogy az egészségügyi intézményekben kövesse a pácienseket az épületen belül. Így sokkal gyorsabban kiderülhet, ha egy beteg eltéved, vagy elkószált, de rosszul lett, így nem tud visszamenni. Ezzel a technológiával összekapcsolva a rendszert, még az is megállapítható, hogy a beteg jól van-e.

A Sharp (szinte) keret nélküli telefonja, az AQUOS Crystal nem CEATEC-es bejelentés, de azért egy fotót készítettünk róla is.

Igen, egy kommunikációs célokat szolgáló kütyü bemutatására egy vécét is be lehet rendezni.

Ez pedig egy Kyocera koncepciótermék, amely azt mutatja be, hogy egy bluetoothos füles is lehet szép.

A Kyocera standján láttunk két okosóra prototípust is, amelyek majdnem minden formatervezési trenddel szembe mennek: nagyon, nehezek és rondák is (utóbbi magánvélemény). Egyedül a kör alakú kijelző az, amely trendi bennük.

A CEATEC rendezői nem ám gyalog közlekednek, hanem a Honda apró, de mozgékony motoros székével. Pech, hogy van lépcső is.

Az Aisin Seiki tolószékének legnagyobb érdekessége, hogy a jobb karfában (ami a képen balra látható) egy lézeres érzékelő is lapul, így ha valaki a „száguldó” járgány elé lép, akkor képes magától lefékezni.

A Honda ezt a makettet bírta építeni a hidrogéncellák előnyeinek bemutatására.

A játék sok kiállító fantáziáját mozgatta meg. Persze itt sem a táblajáték maga volt a lényeges, hanem az, hogy a robotkar mennyire apró mozdulatokat képes tökéletes precizitással végrehajtani.

A monumentális standok a CEATEC-re nem voltak jellemzőek, de azért ez nem jelenti azt, hogy nem voltak látványos díszítő és/vagy bemutató elemek.

Hozzászólások