- 2015. október 7., 19:17
A titok nyitja pedig csupán annyi, hogy a vezérlést sikerült beépíteni a pixelek „közé”.

Az Free Form Display (FFD) projektet tavaly kezdte a Sharp, és nagyon úgy tűnik, hogy mostantól egészen a piaci startig minden kiállítások meg fogjuk tudni nézni a gyártó különleges alakú kijelzőit. Mivel a start 2017-re várható, pár további verzióra még biztosan felkészülhetünk. Az IGZO technológiára, alapozó, tehát működési elvüket tekintve LCD-panelt használó kijelzők érdekessége az, hogy bármilyen alakban elkészíthetők, és a tavaly bemutatott verziókhoz képest további újítás, hogy a panelt most már ívelt felületre is rá lehet „húzni”.

Ezt a fejlesztést a Sharp kimondottan az autógyártók kedvéért építette be – nem titok, hogy az elsődleges célcsoportot ez az iparág jelenti. A kijelzőknek már most is megvan ehhez a megfelelő felbontása és fényereje is, utóbbit abból is tudni lehet, hogy a kiállított modelleket nagy fényben is remekül lehetett látni. Nem mellesleg a formák alapján egyértelműen meg lehet mondani, hogy melyik panel kívánkozik a műszerfalra, melyik a középkonzolra, stb. Szembetűnő a tavalyi felhozatallal szemben még az is, hogy a kijelzők nagyobbak lettek.


Viszont a Sharp most már új célterületeket is lát, a kiállításon egy kör alakú telefon koncepcióját is láttuk, de csak üveg alatt – ami nem meglepő, tekintettel arra, hogy a telefon nem egy működő példány volt, hanem csak egy demó futott a hardveren. És valószínűleg az érintőképernyője sem működött. A kütyüt egyébként úgy kell elképzelni nagyjából, mint egy okosórát, de persze a szöveges feladatokra, például e-mail olvasására, a méret miatt sokkal alkalmasabb kivitelben.

A Sharp egy termosztátot is mutatatott még, ennek 3 colos kijelzőjéből az érintőpanel biztosan kimaradt, de valószínűleg nem is kell bele, mivel az egyes funkciókat a gyűrű forgatásával lehet kiválasztani.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. március 27., 08:00
2019. november 14., 06:00
2019. október 28., 08:00
2019. szeptember 4., 20:00
Hozzászólások