- 2015. október 7., 18:15
A Kyocera gyártja, különlegességét pedig az adja, hogy a sós tengervíznek is fokozottan képes ellenállni.

A TORQUE G02-ről van szó, amelyről természetesen mi is tudjuk, hogy nem mostani bejelentés: már májusban is lehetett hallani a mobilról, Japán második legnagyobb szolgáltatója, a KDDI akkor vette fel kínálatába. Viszont megnézni nemigen lehet máshol, lévén, hogy a telefon csak Japánban kapható, és a Kyocera egyelőre nem is tervezi más országokban piacra dobni.

A mobil szinte mindennek ellenáll: kialakítása pormentes, borítása erős műanyag, amely leejtéskor sem sérül, és nem tesz kárt benne a sós tengervíz sem. Bírja továbbá az alacsony légnyomást, a vibrációt, a rázkódást, a hideget és a meleget is. Összesen 19 MIL-STD-810G tanúsítvánnyal rendelkezik. Mindez természetesen azzal jár, hogy a kialakítása robusztus, de a dizájnra igazából nem panaszkodhatunk, a mérnökök kihoztak a rendelkezésre álló lehetőségekből mindent, amit csak lehetett; 147×72×14,2 mm-es mérete nem mondható egetverően nagynak. Nem túl meglepő módon a célcsoportot azok a felhasználók jelentik, akik „aktív életet élnek”, számukra a tok még egy rögzítési pontot is tartalmaz, amivel övhöz vagy csónakhoz (stb.) lehet kötni a készüléket.

Ami a technológiai specifikációkat illeti, a telefontban négymagos rendszerchip, 2 GB memória, 16 GB-os, bővíthető belső tárhely található, kijelzője 4,7 colos és HD felbontású, kameráival pedig 13 illetve 5 MP-es fotókat lehet készíteni. A kommunikációs lehetőségek közül a 150 Mbps-os LTE-modemet valamint a WiMAX2+ adaptert érdemes kiemelni. A készüléken az Android 5.1-es változata fut.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
Hozzászólások