- 2015. október 8., 12:40
A panelt a Sharp gyártotta, a közlekedési vállalattal közösen pedig jelenleg a tapasztalatgyűjtés folyik.

Az átlátszó kijelző gondolata nem új, többek között a Samsung és a Hisense is kísérletezett már ilyen megoldásokkal, most pedig kiderült azt is, hogy a Sharptól sem áll távol a dolog. Amíg azonban a Samsung már ott tart, hogy igény estén akár vásárlókat is ki tud szolgálni, a Sharp egyelőre csak a kísérletezési fázisnál tart. A tervek szerint a projekt 2017-re érhet olyan fázisba, hogy a kereskedelmi forgalmazás beindulhat.


A japán gyártó persze nem tétlenkedik addig sem, és az egyik első legyártott példányt gyorsan mély vízbe is dobta: a tokiói metró Toyosu állomásán az egyik platformkapuba építették be a panelt, hogy kiderüljön, mennyire jól használható a gyakorlatban. Szándékunk szerint meg fogjuk mutatni természetesen azt is, hogyan néz ki mindez a gyakorlatban, de csak a CEATEC után lesz lehetőségünk bemenni ezért Tokióba (a CEATEC Makuhariban van, a Tokiói-öböl másik oldalán). Addig sajnos be kell érni az a alábbi demóval.

Ahogyan a videón is látszik, a Sharp panelje (is) relatív sok fényt nyel el „nyitott” állapotban, viszont amikor mutat valamit, akkor a mögötte lévő tárgy szinte egyáltalán nem látszik, és a színei is egészen élénknek mondhatók. A vállalat sajnos további részleteket nem árult el, ami egy fejlesztésben lévő terméknél azért nem olyan meglepő dolog.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2019. október 28., 08:00
2019. szeptember 4., 20:00