- 2015. október 9., 15:44
A Rohm egy sor érzékelőt szerelt egy bőröndbe, ami így teljesen új képességeket kapott.

Mozgásérzékelő, helyzetérzékelő, GPS és nyitásérzékelő is került a Rohm standján kiállított bőröndbe, amely rögtön egészen jó kis trükkökre lett képes. A listát nézve alapnak számít, hogy az elektronika a GPS segítségével pontosan meg tudja határozni a bőrönd helyzetét, sőt, ha 3G adaptert is telepítenek mellé, akkor el tudja küldeni az adatokat telefonra is: a repülőben ülve akár megnézhetjük azt is, hogy mikor pakolják be a mi csomagunkat, ha pedig ellopták, akkor van egy kis esélyünk gyorsan a holmink után menni, hátha vissza tudjuk szerezni.

A mozgás- és helyzetérzékelőkhöz riasztó funkció kapcsolódik, amely sokkal gyorsabb a klasszikus Bluetooth alapú megoldásoknál (amelyek akkor jeleznek, ha megszakad a kapcsolat), mivel már akkor tudnak jelezni, ha valaki megpróbálja elfordítani, lefektetni vagy kinyitni a bőröndöt. Ebből adódik, hogy természetesen az elektronika azt is tudja, hogy a bőrönd nyitott vagy csukott állapotban van-e éppen, és az eseményekről naplót is tud vezetni: ez akkor jó, ha feladtuk a csomagot a reptéren, mert érkezéskor megtudjuk nézni, hogy kinyitották-e a csomag vagy sem, és azt is, hogy ha igen, mikor. (Esetleg ha kamerát szerelnek mellé, még fotó is készülhet a nyitás pillanatában.)

A bőrönd, noha érdekes koncepció, ebben a formában biztosan nem fog piacra kerülni, mivel a Rohm is azok közé a gyártók közé tartozik, akik főleg komponenseket gyártanak, a kiskereskedelemben viszont nem vesznek részt. Így a Samsonite-on és társain a világ szeme, ha maradandót akarnak alkotni.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2020. november 25., 16:00
2020. szeptember 14., 08:00
Hozzászólások