- 2016. október 4., 20:00
Nyilvánvaló, hogy ezekből a termékekből semmi sem lesz, de fotókon ettől még nagyon jól mutatnak.

Nemcsak a kijelzőben nagyok, hanem a kijelzőt adott esetben egyáltalán nem gyártó vállalatok is kísérleteznek érdekes koncepciókkal, a Lenovo például egy összehajtható tablettel és egy gigantikus kijelzővel szerelt órával érkezett a CEATEC-re. A Folio és Cplus évre hallgató csodákat már a CES-en ki kiállította a vállalat, de akkor sajnos elkerültük őket – így a személyes találkozást most pótoltuk. Már amennyire ezt pótolni lehet akkor, ha a kütyüket csak üvegkalitkában nézhettük meg.

A Folio egy telefon-tablet hibridnek indult, aztán összehajtható tablet lett belőle, de ezzel együtt is teljesen egyértelmű, hogy nincsen helye a piacon. Jópofa, hogy kijelzőstül össze lehet hajtani, amiben az ötlet az, hogy 7,8-ról 5,5 colosra, vagyis telefon méretűre lehet zsugorítani a készüléket, ám a kétoldalas kijelző feleslegesen sérülékennyé teszi a masinát, na meg persze vastaggá is. Egy majd 2 m-es telefonnal pedig senki sem fog szívesen járkálni, ha más gyártók egyre-másra hozzák ki 7-8 mm vastagságú készülékeiket.

A Cplus első ránézésre szintén jó ötletnek tűnik, ki ne szeretne egy hatalmas kijelzővel szerelt órát. Aztán valószínűleg mindenkinek gyorsan leesik, hogy senki, ebben a formában legalábbis. A csukóra hajtható mobil, merthogy a kütyü alapból egy telefon, tényleg pofás, de már látszatra sem tűnik kényelmesnek.

Noha azt a Lenovo standján elismerték, hogy ezek a termékek ebben a formában nem életképesek, valami terv azért csak van velük, ha a CES után most is kiállította a kínai gyártó a standon. Persze ha visszaemlékszünk még rá, a Sonynak is voltak hasonló koncepciói, amelyek adott esetben több évig is járták a kiállításokat, mígnem aztán egyszer csak szó nélkül eltűntek.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 8., 10:00