- 2016. október 5., 13:00
Az okoscipő már nem feltétlenül új, most viszont megmutatjuk, hogyan néz ki egy ilyen kütyü belülről.

Mégpedig a Fujitsu jóvoltából tesszük mindezt, hiszen a vállalat kifejelsztett egy olyan platformot, amivel az emberek járását lehet elemezni. Első körben a cél az, hog a cipővel kinyert adatok a sportolókat segítsék, de már rövidtávon cél az is, hogy orvosi területen is használják az okoscipőt.

A kütyü a szokásos trükkök mellett (okostelefonnal való összekapcsolás lehetősége, lépésszámlálás) a talpra nehezedő nyomást is tudja érzékelni, ez ad lehetőséget a szokásosnál pontosabb következtetések levonására; a súlyelosztás elemzésével kimutatható például, hogy egy futópálya melyik lábat terheli inkább, de a Big Data adatokkal való összehasonlítást követően helytelen testtartásra is fényt lehet deríteni az adatok segítségével, és rengeteg, a mozgást befolyásoló betegésre utaló jelet is lehet majd szűrni.

És akkor most lássuk, hogy mi van a cipőben: három nyomásszenzor, egy antenna, akkumulátor és némi elektronika. És hol a töltő? Sehol, mert a kereskedelmi forgalomba kerülő modellt vezeték nélkül lehet majd tölteni.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00