- 2016. október 5., 18:00
Vagy ha ezt nem tudod megtenni, akkor legalább egy kütyüt, ami segít friss levegőt csinálni.

A Creative Technology Corp sorban harmadik kütyüjét már egy kicsit túlzásnak érezzük, a cipő szagtalanító még használható ötletnek is tűnik, a levegőt tisztító drón viszont kevésbé – ám ebből a szempontból mindent alulmúl az Air Cleaner, ami egy hordozható levegőtisztító.

A készülék egy apró, 10 cm átmérőjű henger, 200 grammos tömeggel, amelynek célja az, hogy a környezetében lévő levegőt tisztán tartsa. A helyzet az, hogy ez viszont nem fog sikerülni neki, mivel annyira kicsi a teljesítménye, hogy azt sem igazán tudjuk elképzelni, hogy egy autó belső terét bármennyire is meg tudná tisztítani. A gyártó ajánlása szerint egyébként úgy kell beállítani, hogy a levegőt folyamatosan az orrunk alá fújja – amivel csak az a baj, hogy így a folyamatos huzat mellett a konstans zaj is garantált, hiszen a benne lévő ventilátornak van azért hallható hangja.

Az alacsony hatásfokot az is jelzi, hogy a gyártó szerint az 1 cm vastag és 8 cm átmérőjű, kör alakú szűrőbetét akár egy évig is használható csere nélkül. Kivételesen azt mondjuk: talán nem lenne olyan nagy baj, ha az Air Filter a prototípus fázisból sosem kerülne ki.

Címkék