- 2016. október 6., 20:00
Előbb vagy utóbb mindenki cipője büdös lesz, de most mutatunk egy megoldást, amivel kezelhető a probléma.

Ezúttal persze nem szagtalanító sprayről lesz szó, hanem egy olyan kütyüről, amely ózonnal veszi fel a harcot a baktériumok okozta szag ellen. Az ózonos kezelés működik, ez teljesen biztos, hiszen többek között az autók szagsemlegesítésére is használják, akár még a permanens cigarettaszagot is el lehet távolítani segítségével. A Deodorand One névre keresztelt apróság két sámfára emlékeztető egységből áll; jobb esetben mindenkinek legalább egy teljes pár cipőre van szüksége, vagyis két darab büdös cipőt kell kezelni. A szerkezet használata nem bonyolult: csak be kell tenni a cipőbe, megnyomni a rajta lévő gombot, és máris indulhat a fertőtlenítéssel egybekötött szagsemlegesítés. A kezelés két órán keresztül tart. Maga a kütyü 4 darab AA méretű elemmel 30 órát képes működni, tehát durván két hétig használható töltések vagy elemcsere között.

A gyártó, vagyis a Creative Technology Corporation szerint folyadékos tisztítószerekhez képest a legfőbb előny az, hogy bár a Deodorant One lassabban hat, de használata után a cipőt azonnal fel lehet venni, nem kell várni arra, hogy a fertőtlenítő elpárologjon és a cipő teljesen kiszáradjon.

Nevével ellentétben a DO illatosítani nem illatosít, de persze az is elég, ha a szagokat valóban el tudja tűntetni. Gyártója azt állítja, hogy a szerkezet használata az egészségre sem ártalmas, mivel nagyon kevés ózont használ, és az sem jut ki a cipőből. Erről mondjuk még az egészségügyi hatóságokat is meg kell győzni, mert a Deodorant One még nem kapta meg a szükséges engedélyeket – ha viszont ez megtörténik, akkor a gyártás szinte azonnal elindulhat.

Címkék