- 2009. január 8., 01:00
A külső merevlemezek remek védelmet jelentenek a véletlen adattörlés, vagy a rossz minőségű tápegység okozta...

A külső merevlemezek remek védelmet jelentenek a véletlen adattörlés, vagy a rossz minőségű tápegység okozta pusztítás ellen, sőt ésszel használva őket, még a vírusok sem veszélyeztethetik féltett adatainkat. Azonban ugyanezen meghajtók teljesen védtelenek a természeti katasztrófákkal szemben. Ezen változtat a tűz- és vízálló ioSafe Solo megjelenése.

CES 2009

A készülék 1550 Fahrenheit, azaz 843 Celsius fokig képes ellenállni a hőségnek, és – hacsak nem találja telibe egy tűzoltótömlő sugara – az oltáskor felgyülemlő vízmennyiséget is túléli. Valójában akár 3 méter mélyen, sós vízben is kibírja 3 napig, de erre valószínűleg senkinek nem lesz szüksége.

Az első megjelent külső egységeknek azonban akad két hibája is. Az, hogy csak USB 2.0 csatlakozóval látták el őket csupán kellemetlen. Sokkal nagyobb hátrány, hogy a sorozatnak jelenleg csak 1 merevlemezes változata létezik, azaz a katasztrófáknak igen, de egy sima hardveres hibának nem áll ellen az ioSafe Solo. Jó hír viszont, hogy a termékek nem (vagy az itthoni viszonyok ismeretében nem sokkal) lesznek drágábbak a hagyományos külső egységeknél, pedig az árban még 3 éves adatvisszaállítási garancia is benne van katasztrófák esetére.

Címkék