- 2009. január 10., 09:02
Sokan idegenkednek attól, hogy egy PC-t használjanak házi-mozi rendszer alapjaként, és ezért minden bizonnyal nem...

Sokan idegenkednek attól, hogy egy PC-t használjanak házi-mozi rendszer alapjaként, és ezért minden bizonnyal nem a számítógépek tudását, hanem inkább kinézetét kell okolnunk. A Moneual tucatnyi új modellt hozott a CES-re, amelyekkel a külső többé nem akadály.

CES 2009

A sok érdekes koncepció közül az Atom alapú Minew A10-et mindenképpen érdemes kiemelni, mert ez a rendszer kis helyen elfér és relatív olcsó (pontos árat nem kaptunk, csak azt, hogy olcsó). Vannak ugyanakkor korlátai is, egyrészt az Atom CPU számítási kapacitásából adódóan, másrészt pedig azért, mert ezen a masinán nincs HDMI kimenet.

CES 2009

Azaz, a nagyfelbontású tartalomnak lőttek. Az viszont sokaknak nem akadály, így a Minew A10-nek van létjogosultsága. A Minew egyébkén a Microsoft Vista Media Centerét használja, fájlformátumokkal felturbózva, ami nem egy rossz választás. (De, mivel Windows alapú a rendszer, amit nem ismer, arra meg lehet tanítani.)

CES 2009

Ha komolyabb hardvert szeretnénk nagyobb számítási kapacitással (Core 2 procival) és HDMI-vel akkor sztenderd erősítő méretben kell gondolkodnunk. A 811-es, a 812-es és a 972-es már minden felbontással megbirkózik, utóbbira pedig kijelző is került.

CES 2009
CES 2009
CES 2009

A 401-es modell egy trükkös megoldást alkalmaz, s a lapostévé mögé rejtve szinte nem is látszik (vigyázat, nem minden tévével kompatibilis).

CES 2009
CES 2009

Címkék
Hozzászólások