- 2009. január 11., 11:25
A CES elsősorban szórakoztatóelektronikai show, de azért az NVIDIA is bérelt magának egy kis helyet, hogy...

A CES elsősorban szórakoztatóelektronikai show, de azért az NVIDIA is bérelt magának egy kis helyet, hogy bemutathassa, mit tud kezdeni 3D-s rendszere a játékokkal. A 3D Vision kész, és nem is túl drága – bár ahhoz azért sokba kerül, hogy azonnal tömegek rohanják meg a boltokat.

CES 2009

Aktív szemüvegre, kompatibilis videokártyára, driverre, kompatibilis játékra és 120 Hz-es monitorra van szükség, ha 3D-ben szeretnénk játszani. Az NVIDIA a szemüveget 200 dollárért árulja, amely a trigger árát is tartalmazza, a videokártya, a monitor és a játék ára pedig típustól függően változik.

CES 2009

Az NVIDIA aktív rendszere szintén shutteres elven működik, azaz a monitoron megjelenített minden első képkocka az egyik, minden második képkocka a másik szemnek rajzolt képet jeleníti meg. A triggerre pedig azért van szükség, mert ez vezérli a szemüveget, ez mondja meg, hogy adott pillanatban a jobb, vagy a bal szemnek „szabad” látnia.

CES 2009

Az NVIDIA megoldása annyiban különbözik a korábban bemutatott rendszerektől, hogy itt egy kis csúszka segítségével a felhasználó adhatja meg, hogy mennyire legyen a kép térbeli. A CES-re az NVIDIA a Left 4 Dead játékot hozta ki (az előcsarnokban Guitar Herozni is lehet).

CES 2009

A néhány perces teszt meggyőző volt, gyönyörűen látszott például a szobából nyíló folyosók mélysége, illetve az, hogy a három felsorakozott ellenfél milyen sorrendben áll egymás mögött. További jó hír, hogy az NVIDIA 3D Vision nem a fejfájósak táborát gyarapítja.