- 2009. január 12., 05:23
Így utolsó nap az apróságokat is megnéztük, amelyek között nemcsak hasztalan kütyüket találtunk (később...

Így utolsó nap az apróságokat is megnéztük, amelyek között nemcsak hasztalan kütyüket találtunk (később azért ezekről is megemlékezünk), hanem hasznos dolgokat is. A Solar Light Technologies oldalán mindjárt kettőt is: egy napelemes USB töltőt és egy szintén napelemes akkumulátort.

CES 2009

Az S1050-es napelemes töltő vékony, tömege pedig kevesebb, mint 10 g – ennek ellenére 1200 mA-es áramforrásként használható, így bármilyen USB-s ketyerét feltölthetünk fele. A töltési idő a gyártó állítása szerint egy átlagos telefon vagy mp3 esetén 2-3 óra, ami a telefontöltők kimenő teljesítményét ismerve hihető adat - ellenőrizni értelemszerűen nem tudtuk.

CES 2009
CES 2009

A töltő speciális, háromrétegű felépítésének köszönhetően nemcsak erős napsütésben, hanem felhős időben és lámpafénynél is használható, de természetesen a kimenő teljesítmény ilyenkor lecsökken (azaz a töltési idő megnő), legfeljebb a maximális érték felére (kétszeresére). A töltő szabvány USB csatlakozóval készül, de kapunk hozzá néhány „töltőfejet” is. Az S1050 kiváló túrázni, repülőgépen, meg egy sor más helyen, ahol nincs áramforrás, de még nála is jobb az SL-2102, amely egy akkumulátorral egybeépített napelem. Tudja ugyanazt, mint a töltő, plusz az ínségesebb időkre (azaz éjszakára) el is tud raktározni valamennyit a megtermelt energiából. A kimeneti teljesítménye egyébként még nagyobb is, mint az S1050-nek, 2000 mA.

CES 2009
CES 2009

A termékek Európában kaphatók, de Magyarországon egyelőre még nem (legközelebb Csehországban vásárolhatjuk meg). A gyártó mindkét termékre 50 dolláros ajánlott végfelhasználói árat adott meg.

Címkék
Hozzászólások