- 2009. január 14., 17:33
A CES rengeteg kiállítóját nem tudtuk végig járni, ám így is sok kisebb kiállítónál botlottunk érdekes...

A CES rengeteg kiállítóját nem tudtuk végig járni, ám így is sok kisebb kiállítónál botlottunk érdekes termékekbe, emellett a nagyoknál is voltak apróságok. Ezek egy önálló postot nem feltétlenül érnek meg, de 1-1 mondat erejéig érdemes róluk is megemlékezni. Szubjektív válogatás 1.

Kezdjük rögtön az ASUS-szal, ahol lassan már a céget is átkeresztelik Eee-ASUS-ra. Az Eee Stick éppen passzol összeállításunkba; a Wii nyomdokain készült, ezért forradalminak semmiképp sem nevezhető, viszont mégiscsak érdekesség. Ráadásul nemcsak fehér, hanem piros és fekete színben is kapható.

CES 2009

Azon sokáig gondolkodtunk, hogy a tévések internet funkciója ide kerüljön-e, mert önmagában érdekes és hasznos az online videotéka, a hírolvasó, meg az időjárásjelentő gadget is. Csakhogy az Internet@TV és társai egyelőre csak az USA-n belül használhatók, azaz hiába is vesz valaki egy ilyen tévét magának, idehaza legfeljebb az amerikai híreket olvashatja el, a Netflix pedig – az IP-cím alapján szűrve – közli majd, hogy a szolgáltatás nem elérhető.

CES 2009

Találtunk rengeteg tévéállvány is. Kis tévéhez kicsi állvány, nagy tévéhez nagy. Volt forgatható, dönthető, elhúzható. Igazán különleges példányra azonban ezúttal nem akadtunk. Egy német cég (Holding Position) GPS- és telefontartókat hozott a CES-re, köztük néhány olyat is, amivel a kütyüt kerékpárra erősíthetjük.

CES 2009

Az autós részlegen hangtechnika minden mennyiségben, de kiváltképp dübörgő basszus fogadta a látgatókat. Az Earthquake standján egy mélynyomón 16 Hz-es hang szólt, majdhogynem meg lehetett számolni a rezgéseket…

CES 2009

A Roadmasternél egy szélvédőre helyezhető minikamerát találtunk, amelyet az autó szélvédőjére, a GPS mellé érdemes erősíteni. Szerepe annyi, hogy folyamatosan felveszi (nagyjából) azt, amit a sofőr lát. Egy balesetnél valóban jól jöhet, ha van bizonyíték arról, hogy nem mi vagyunk a hibásak. Ha mégis, akkor meg gyorsan eldughatjuk a kesztyűtartóba…

CES 2009

Az AAMP of America kormányra szerelhető iPod távirányítót készített. A kétrészes szett egyik felét a kormányra, a másikat a zenelejátszóra kell csatolni, és máris működik. A megnézhető példány már elég szétesőben volt (amire az sem mentség, hogy a negyedik napon látogattunk el ide), reméljük a kapható változat azért valamivel tartósabb lesz.

CES 2009

A Canon és a Panasonic standján volt néhány félbevágott illetve „robbantott” objektív, fényképezőgép – legalább nem az otthonit kell szétszedni…

CES 2009

Digitális minikeverőpult a Toniumnál: apró mérettel, 8 Gbájtos adattárolóval, két analóg be- és egy analóg kimenettel (mind jack). A szerkezet érintéssel vezérelhető, viszont túl picinek tűnik ahhoz, hogy valóban jól használható legyen – igaz, egy csomó effektust automatikusan tud.

CES 2009

A végére egy visszapillantó tükörbe épített kijelző: a Gantex megoldása bármilyen tolatóradarral használható, s nagy előnye, hogy az egybeépítés miatt tolatásnál a tükör és a kijelző egyszerre látható. Ha a 3,5 colos monitor éppen nem mutat semmit, a tükör teljes felülete tükörként működik. Extraként a beépített fényérzékelő automatikusan sötétít, ha a mögöttünk jövő lámpája vakítana.

CES 2009

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00
2019. október 28., 08:00
2019. október 28., 03:00
2019. augusztus 15., 08:00