- 2010. január 1., 19:54
Egy netbook és egy e-book olvasó képességeit kombinálja az enTourage eDGe – és mellékesen kinyitva is nagyon...
Hirdetés

Egy netbook és egy e-book olvasó képességeit kombinálja az enTourage eDGe – és mellékesen kinyitva is nagyon hasonlít egy könyvhöz.

CES 2010

Meg kell hagynunk, a készülék nagyon jól néz ki, ráadásul tudása is elég komoly: a könyveket nemcsak olvashatjuk rajta, de az érintőképernyőnek köszönhetően akár rajzos jegyzetekkel is elláthatjuk őket (nem véletlenül ajánlja a gyártó az eDGe-t diákoknak is), és mivel az eszköz egy normál netbook is, így böngészésre, netezésre is jól használható.

Ami az olvasórészt illeti, a kijelző egy 9,7”-es, 1200×825 pixeles e-Ink kijelző, amelyre akár a mellékelt stylusszal jegyzetelhetünk is, és az ePub illetve PDF fájlokkal kompatibilis. A netbook-részleg egy Android alapú, szintén érintőképernyős eszköz, 10,1”-es képátlóval és 1024×600 pixeles felbontással. Az alapfunkciók között egy, az előadások felvételét megkönnyítő diktafon-szoftver is megtalálható, de van benne webkamera is. Amint a képeken is látható, a készüléket úgy is tarthatjuk, mint egy könyvet, de használhatjuk „normál”, fektett helyzetben is.

A 273×209×25 mm-es, 1,35 kg-os gépben WiFi és Bluetooth adapter is van (az utóbbival például külső billentyűzetet is köthetünk hozzá), és későbbiekben 3G-s modemmel is ellátható lesz. A 3 GB beépített memória bővítésére SD-kártyahely és USB port szolgál.

CES 2010
CES 2010

Címkék
Hozzászólások