- 2010. január 5., 11:35
Beindultak a mérnökök a Lenovónál: a Skylight egy ARM-alapú smartbook, természetesen az 1 GHz-es Snapdragon...
Hirdetés

Beindultak a mérnökök a Lenovónál: a Skylight egy ARM-alapú smartbook, természetesen az 1 GHz-es Snapdragon processzorral, míg az U1 egy hibrid megoldás: tabletként ez is a Snapdragont használja, ha viszont a billentyűzetes részhez kapcsoljuk, akkor Core 2 Duo alapú, Windows 7-et futtató rendszerré alakul át.

CES 2010

A Skylight és természetesen az U1 tablet formában a Skylight Linuxot használja. Az előbbi kijelzője 10,1”-es, 1280×720 pixeles felbontással. Üzemidejét több, mint 10 órásra ígérik, és beépítve 3G-s modem illetve WiFi adapter is lesz benne – a mobilnetet az AT&T biztosítja majd, remélhetőleg nagyobb sikerrel, mint az iPhone esetében. Az Egyesült Államokban áprilistól, a világ többi részén valamivel későbbtől ígérik elérhetőségét, 500 dolláros áron, ami első ránézésre elég soknak tűnik.

CES 2010

Valamennyire hasonló eszköz az IdeaPad U1, ami tulajdonképpen egy klasszikus táblaPC-re hasonlít, lecsatolható kijelzővel. Különlegessége, hogy itt gyakorlatilag a kijelző mögött is egy számítógép van, amiben egy Snapdragon processzor, egy 11,6”-es kijelző, 512 MB RAM és 16 GB flashmemória található. A „billentyűzet” valójában egy CULV platformos noteszgép, Core 2 Duo U4100-as procival, Windows 7-el, 4 GB memóriával és akár 128 GB-os SSD-vel. Természetesen tábla üzemmódban itt is a Skylight Linuxot futtathatjuk, míg normál, noteszgépként már a Windows 7-et. A készülék üzemideje a közös akkuval 8 óra, ha csak a táblát használjuk, és 6, ha az alsó rész is csatlakoztatva van. Jól hangzik, de nem olcsó: a Lenovo szerint 999 dolláros áron kezdődik meg majd az árusítása.

Hozzászólások