- 2010. január 6., 12:52
Mindent kibír a Kodak most bejelentett PLAYSPORT kamerája – a zsebben is elférő, Full HD felbontású eszköz 3...

Mindent kibír a Kodak most bejelentett PLAYSPORT kamerája – a zsebben is elférő, Full HD felbontású eszköz 3 méterig vízálló, porálló és ütésálló is, ráadásul 5 Mpixeles fényképezőgépként is képes működni.

CES 2010

A külalakját tekintve a Flip kamerára hasonlító, de annál jóval masszívabb, helyenként gumiburkolatú eszköz természetesen nem a „rendes” Full HD kamerák leváltására született, hanem azok közé a bulikamerák közé tartozik, amelyek elsődleges feladata a kész felvételek megosztása különféle közösségi oldalakon. Ennek megfelelően kezelése pofonegyszerű, beépített memóriájában pedig már eleve olyan szoftvert találunk, amely megkönnyíti a kisfilmek netes feltöltését.

A készülék nemcsak 1920×1080 pixeles, 30fps sebességű mozgóképek és 5 Mpixeles, 16:9-es képarányú állóképek rögzítésére képes, de elektronikus képstabilizátorral, HDMI-kimenettel, saját beépített Li-Ion akkumulátorral és 2”-es színes keresővel is rendelkezik. Külön megvásárolható távirányítójával messziről is vezérelhetjük, illetve képes az arcokat is felismerni – belső memóriája viszont nincs, ezt a szerepet SDHC kártyák tölthetik be. Egy 32 GB-os modellre körülbelül 10 órát rögzíthetünk, ami a célfeladatot figyelembe véve nem is rossz.