- 2010. január 8., 06:04
A Bang and Olufsennel közösen tervezett NX90Jq nevű noteszgépen két tapipad van – ráadásul ezek nem a...

A Bang and Olufsennel közösen tervezett NX90Jq nevű noteszgépen két tapipad van – ráadásul ezek nem a billentyűzet alatt, hanem annak két oldalán helyezkednek el. Ezzel a cég azt próbálja megmutatni, hogy a userek általában a billentyűzet mellett, nem pedig alatta használják az egeret. Kérdés, hogy hosszabb távon beválik-e a megoldás.

CES 2010

Az ötlet egyébként önmagában nem rossz, de vegyük figyelembe, hogy az amúgy gyönyörű készülék nagyon széles: nemcsak 18,4”-es 16:9-es kijelzője van, hanem ennek két oldalára még jó nagy hangszórókat is aggattak. Ennek megfelelően a két tapipad között még éppenhogy elfér egy, az átlagos noteszgépeken közepes ergonómiájúnak nevezhető billentyűzet – kisebb kijelzővel már ennek sem lenne hely.

CES 2010

Egyébként a gép paraméterei elég jók: Core i7 processzor, NVIDIA GeForce GT334M grafika, hely két merevlemeznek, Blu-ray meghajtó és elsőként az általunk látott noteszek között: USB 3.0.

Az ASUS standjának további érdekességei a 1008P netbook „forró rózsaszín” és „matt kávébarna” színekbe öltöztetett változatai. A két gép belül teljesen ugyenaz: Pine Trail platform, 1 GB memória, 250 GB-os merevlemez, a szokásos hálózati csatolók és Windows 7 Premium. Mindkettő elég könnyű, de csak 3 cellás akku van hozzájuk, így pedig még a Pine Trail kiváló energiafogyasztása mellett sem számíthatunk 4-5 órás üzemidőnél többre.

CES 2010
CES 2010
CES 2010

Több, mint egy éve mutatta be az ASUS az első, általunk is tesztelt Bambusz-noteszgépet. Ennek érkeztek most meg az utódai, mégpedig az U sorozatos Bamboo-collection formájában. A kívül bambusszal kiegészített burkolat alatt Core i5-ös processzor, különálló grafika és USB 3.0-ás csatolók lapulnak. Hajrá pandák!

CES 2010
CES 2010

Címkék