- 2010. január 10., 16:31
Tavalyi CES-es tudósításunkban azt írtuk, hogy a Panasonicé a legjobb 3D, ez idén sem változott.
Tavalyi CES-es tudósításunkban azt írtuk, hogy a Panasonicé a legjobb 3D, ez idén sem változott.

CES 2010

A Panasonic továbbra is a plazmákra esküszik, a 3D esetén ez egyértelműen kifizetődik. Sorra hullanak a plazmapiacon a versenytársak, az elmúlt néhány év bezárásainak köszönhetően lassan egy éve már csak háromszereplős a piac (a Panasonic mellett az LG és a Samsung van még a ringben). Korábbi, 3D-s cikkünkben már írtuk, hogy a plazmák jobbak 3D-re mint az LCD-k (a gyakorlatilag 0 ms-os válaszidő miatt), a Panasonic kiállított rendszerei is fényesen bizonyították ezt a tézist.
Az egyetlen gondunk a plazmatévékkel továbbra is csak az lehet, hogy nappali fényben a színek valamivel tompábbak, mint egy LCD esetében – azonban a szemüveg érdekes módon képes ezt ellensúlyozni, és a plazmákra esetenként jellemző szemcsésedés is eltűnik. Ami pedig a két szem közötti „áthallást” illeti, ez gyakorlatilag nincs. Van viszont mélységérzet, és a tavaly demózott szettel ellentétben most már a közeli tárgyak megjelenésével sem volt probléma.

A Panasonic egyébként a soron következő V sorozatú modelleket teszi 3D-képessé, és teljesen biztos, hogy még ebben az évben meg is vásárolhatjuk majd a 3D-s kijelzőket, 50 coltól felfelé. Azonban sem azt nem árulták el nekünk, hogy mikortól, sem azt, hogy mennyiért – gyanítjuk, hogy ennek elsődleges oka az lehet, hogy a Sonyt szeretnék „meglepni” a piacra lépés időpontjával.

Címkék
Hozzászólások