- 2010. január 11., 16:45
Még csak konceptióterméknek sem mondanánk, de ettől még nagyon jól nézett ki az Intel-féle Core i7 demó,...

Még csak konceptióterméknek sem mondanánk, de ettől még nagyon jól nézett ki az Intel-féle Core i7 demó, amely két hatalmas, 2×2 méteres, 1920×1920 pixeles kijelzőből állt.

CES 2010

A lényeg a Core i7 processzor teljesítményének, főleg az integrált videovezérlő teljesítményének a demonstrálásán volt, s ezt sikerült is jól bemutatni, lévén, hogy az egész rendszert egyetlen Core i7 processzoros notebook hajtotta meg. Ahogyan az a videon is látszik, amellett, hogy a háttér, amely információkat rejtő apró kockákból áll (összesen több mint 500-ból), folymatosan mozog, a rendszer válaszideje nagyon jó; amint megérintjük valamelyiket, azonnal egy mini információs ablakot kapunk. A renszer azt is kiválóen lekezeli, ha egyszerre többen piszkálják, még ebben az esetben sem mutatott lassulást.

Az Intel eredetileg úgy tervezte a rendszert, hogy több rétegben is hozzá lehessen férni az információkhoz, repülőtéren, bevásárolóközpontokban így elvileg kiválóan használható lenne (valószínűleg méregdrága) információs táblaként, de a jelenlegi szoftver még nem képes erre. Viszont kapkodás nincs, mert egyelőre nemhogy várható megjelenési dátuma nincsen a kockába zárt információhalmaznak, még az sem eldöntött, hogy egyáltalán lesz-e belőle valaha a koncepción túlmutató termék.

Címkék