- 2010. január 11., 09:41
A Panasonic a 3D-s plazma mellé elkészítette a DMP-BDT350-et is, amely a cég első Blu-ray 3D lejátszója.

A Panasonic a 3D-s plazma mellé elkészítette a DMP-BDT350-et is, amely a cég első Blu-ray 3D lejátszója.

CES 2010

A DMP-BDT350 (fenti képünkön) egyik érdekessége a 3D képessége mellett az, hogy hátoldalán két HDMI kimenet is helyet kapott, az egyik HDMI 1.4-es szabványú, a másik, kompatibilitási kimenet, viszont HDMI 1.3-as – előbbit 3D-s kijelzőkkel, utóbbit pedig régebbi megjelenítőkkel, erősítőkkel használhatjuk. A lejátszót a Panasonic sok extrával felvértezte, egyrészt elérhető vele a VIERA Cast szolgáltatás, másrészt SD kártyahely és USB csatoló is van rajta, hogy fényképeinket, AVCHD és DivX videóinkat egyszerűen, PC nélkül is a tévén nézhessük meg. A Panasonic – csakúgy, mint a 3D-s tévék esetében – annyit árult el, hogy a lejátszó valamikor ebben az évben kerül forgalomba, de egyelőre sem a pontos dátum, sem a készülék várható ára nem ismert.

CES 2010

DMP-BDF65

A DMP-BD65 csak 2D-s, viszont sebességét tekintve piacra kerülésekor a leggyorsabb lesz. Kikapcsolt állapotból a menü 1 másodperc alatt bejön, amelyhez a filmlejátszás elindításának átlagosan 15 másodperces idejét hozzáadva egy olyan eszközt kapunk, amely 16 másodperc alatt képes elindítani a filmet – ez nagyjából fele annak, mint amit a ma kapható leggyorsabb készülékek fel tudnak mutatni. A DMP-BD65 egy háromtagú széria középső tagjaként fog megjelenni, a DMP-BD85 és DMP-BD45 követi majd. Utóbbiból szinte minden extrát kispórol a Panasonic, de cserébe egy igazán olcsó termék lehet belőle.

Vágül pedig azok számára, akik néha magukkal vinnék a filmjeiket, itt van a DMP-B500 és a DMP-B100. Előbbi 10,1 colos, utóbbi 8,9 colos kijelzővel készül, ez a legfontosabb különbség közöttük. Noha a kijelzők felbontása Wide SVGA, tehát a Full HD anyagokat egyik készülékkel sem tudjuk eredeti minőségben élvezni, a HDMI kimenetet használva otthon, tévére kötve ez is megoldható.

CES 2010

DMP-B500

CES 2010

DMP-B100