- 2010. január 11., 09:44
A Casio több új gépe közül nekünk a feltöltött képeket automatikusan festményekké „alakító” képkeret...

A Casio több új gépe közül nekünk a feltöltött képeket automatikusan festményekké „alakító” képkeret és a villámgyors sorozatfelvételek készítésére képes EX-FH100 kompakt kamera tetszett.

CES 2010

A Digital Art Frame névre hallgató képkeret 10,2”-es LCD kijelzővel, WLAN adapterrel és egy olyan érzékelővel rendelkezik, ami figyeli, hogy állnak-e a közelében – ha nem, akkor kikapcsolódik, hogy ne pocsékolja az áramot. A hálózaton keresztül elérhető, a belső 2 GB-nyi memóriára feltöltött, vagy az SDHC-olvasóba helyett kártyán található képeket a készülék mindenféle, leginkább a Photoshop szűrőire hasonlító effektussal tudja ellátni – így rajzokká, illetve olaj- és vízfestményekké is alakíthatja őket. A gyártó elmondása szerint a Digital Art Frame-be épített algoritmus az arcok felismerésére is képes, és ezek esetében úgy módosítja a beállításokat, hogy azok felismerhetőek maradjanak. Mivel támogatja az Adobe Flash Lite-ot, így képes dinamikus órát, naptárat megjeleníteni és mozgóképeket is készíteni. A képkeret a piacra valamikor áprilisban kerülhet majd.

CES 2010

Az EX-FH100 a cég hipergyors sorozatfelvevő kamerái közé tartozik, ez éppen 40 képkocka készítésére képes másodpercenként, ráadásul 9 Mpixeles felbontással. Egy teljes sorozat 30 képből állhat, tehát nem 9 Mpixeles kisfilmről van szó. Ha ilyet szeretnénk készíteni, akkor jóval kisebb felbontásban, de akár 1000 fps-sel is dolgozhatunk – „normál” filmes üzemmódban viszont 1280×720 pixeles felvételre képes, sztereo hanggal. Mivel HDMI kimenet is van rajta, ezeket akár egy HD tévén is megnézhetjük.

CES 2010

Az FH100 ráadásul arra is képes, hogy "blue-boxként" működjön: a mozgó objektumokat automatikusan ki tudja vágni, és más háttér elé beilleszteni. A készülék képérzékelője egyébként 10,1 Mpixeles, 24 mm-ről induló optikájának átfogása pedig 10×-es. Az eddigi specifikációk azért is tűnnek jónak, mert a gép mérete 105×63×30 mm, tehát igazi kompakt gépről van szó.

CES 2010
CES 2010