- 2011. január 5., 11:56
A Withings több, az iPadra és az iPhone-ra kapcsolódó terméket is bemutatott.

A Withings több, az iPadra és az iPhone-ra kapcsolódó terméket is bemutatott.

A Wifi Body Scale tulajdonképpen egy szobamérleg, amely, bár van saját kijelzője is, az Apple kütyüinek segítségével tartja a kapcsolatot tulajdonosával. A PC-n illetve okostelefonon (iPhone, Android) futó alkalmazás érdekessége, hogy a felhőben is tárol adatokat – egyrészt azért, hogy az elmentett adatokat később visszakereshessük, másrészt pedig azért, mert ezek segítségével követhetjük nyomon – akár grafikonok formájában is –, hogyan haladunk a kitűzött edzéstervünkkel. Természetesen a népszerű egészségügyi megoldásokkal a mérleg kompatibilis, így többek között a Google Health rendszerrel is képes együttműködni.

A Withing második érdekessége az elemről működő vérnyomásmérő, ami a mérleggel ellentétben nem vezeték nélkül kommunikál, viszont természetesen szintén tartalmazza az adatok hosszú távú eltárolásának illetve visszakövetésének lehetőségét. Megvásárolni elvileg már ebben a hónapban meg lehet majd, régiótól függően 130 dolláros vagy 130 eurós áron.

A cég harmadik érdekessége egy WiFi kapcsolat segítségével működő bébimonitor, ami szerintünk ugyan nem túl szép, de feladatát tökéletesen ellátja: hanggal és képpel tájékoztatja a felnőtteket a babaszobában történtekről. Az élőképet iPhone-on és iPadon is meg lehet nézni.

Hozzászólások