- 2011. január 5., 19:18
A SPOT Connect segítségével olyan helyekről is telefonálhatunk, ahol egyébként egyáltalán nincs mobilhálózat.

A SPOT által készített apró készülék segítségével ezentúl ott is telefonálhatunk, ahol nincs térerő: a Szahara közepén vagy a csendes-óceáni szigetvilágból is.

A lehetőség persze eddig is adott volt bárkinek, aki vásárolt egy műholdas telefont, és tulajdonképpen a SPOT sem más, mint egy ilyen készülék, kijelző és billentyűzet nélkül. Feladata csupán csak annyi, hogy kapcsolatot létesítsen a Globalstar műholdas hálózattal, illetve Bluetoothon keresztül telefonunkkal, és lehetővé tegye a kettő között a kommunikációt.

Mindennek a használathoz egy megfelelő okostelefonra van szükség (jelenleg az iOS és az Android támogatott), na meg előfizetésre: a SPOT Connect maga ugyanis 170 dollárba kerül, de ehhez vásárolnunk kell még egy Globalstar előfizetést is (100 dollár évente az alapfunkciókért). A rendelkezésre álló szolgáltatások listája inkább a kalandot kedvelő utazók szívét dobogtatja meg; a telefonálási lehetőségen kívül küldhetünk rövid üzeneteket (41 karakter maximum), illetve előre elkészített és elmentett 160 karakteres SMS-eket is. Természetesen rendelkezésre áll a beépített GPS adatait is igénybe vevő segélyhívási lehetőség, és a helyfüggő közösségi hálózatokra (Facebook Places, Foursquare) való bejelentkezés is.

Címkék
Hozzászólások