- 2011. január 7., 21:16
A dizájn szempontjából nagyon jól sikerültek a Samsung tévéi, amelyeknél továbbra is a szögletes forma a menő.

A dizájn szempontjából nagyon jól sikerültek a Samsung 2011-es tévéi, amelyeknél továbbra is a szögletes forma a menő.

Samsung D9500

A Samsung egyike azon vállalatoknak, akik eddig mindig a szögletes formavilágra tették le voksukat, és nincs ez másképpen a 2011-es termékek esetében sem. A koreai gyártó azonban most már sorozatban a harmadik CES-en húz elő valamit a tarsolyból, amivel meg tud lepni minket: 2009-ben és 2010-ben a nagyon vékony tévék, idén pedig a hihetetlenül vékony, 7,5 mm-es káva került elő a Samsung zsákjából.

Samsung D7-es és D8-as LCD sorozat

Samsung D8-as plazma

A 2011-es termékvonalban a csúcskategóriás tévéket ezüstszínű, fémből készült káva jelöli, az LCD-k és plazmák esetében is a 7-es, 8-as és 9-es sorozat ilyen külsőt kapott, míg a 6-os széria szintén fémből készült, de fekete színű borítással büszkélkedhet. Legnagyobb szívfájdalmunkra maradt viszont az X alakú talp a csúcstévéknél, (kivéve a 9-es sorozatot, ahol a talp az elektronikát is tartalmazza), ami szerintünk már a 2010-es modellekre sem igazán illett. Ami érdekesség még, az az, hogy az LCD-k dizájnjában egyértelműen a 7-es és 8-as széria jelenti a csúcsot. Azért a D9500-as tévé sem csúnya, ez a termékcsalád azonban egyelőre egyetlen, 75 colos taggal bír, amelynek megvilágítása a Samsung LCD-i között egyedüliként hátsó LED-es, és ezért a tévé vastagabb.

A szériák között alapvetően természetesen ismét a szolgáltatásokban lesz különbség (érintésérzékeny távirányító, Micro Dimming), de a 8-as és kisebb sorozatok között különbség lesz az is, hogy a tévék mekkora méretben érhetők el: 65 colos verzió csak a D8000-resek között lesz. A 7-es és 8-as széria érdekessége, hogy nemcsak infrás, hanem Bluetoothos szemüvegvezérlést is támogatnak, így végre akkor sem kapcsol ki majd a 3D szemüveg, ha néhány másodpercig nem a tévére nézünk. A D7000-res tévék az elsők egyébként az idei sorban, amelyek okostévék és 3D tévék is egyben, alatta vagy internetes funkciókkal vagy 3D-vel tömte tele a koreai gyártó a termékeket. Ez viszont egyáltalán nem baj, mert így mindenkinek van választási lehetősége.
Samsung D8-as plazma

A képminőséget illetően komoly megállapításokat nem tudtunk levonni, mert a környezet erre nem volt alkalmas, ami biztos, az az, hogy a Samsung próbálja javítani a korábbi sorozatok hiányosságait, a plazmatévéknél például a 3D működés közbeni zajszintet igyekezett csökkenteni a kiírások szerint, más kérdés, hogy ez a kiállított modellek alapján nem feltétlenül sikerült. (Ahogyan korábban is, a kiállított tévék csak prototípusok, így a végleges verzióban még lehetnek pozitív változások.)

Samsung D6-os plazma