- 2011. január 7., 12:34
Még csak prototípus, de szinte biztos, hogy megjelenik a Razer Oak Trailre épülő játékkonzolja, a Switchblade.

Még csak prototípus, de szinte biztos, hogy egyszer megjelenik a Razer Oak Trailre épülő játékkonzolja, a Switchblade.

A készülék egy apró netbookra emlékeztet, 7”-os kapacitív érintőképernyővel és 1024×600 pixeles felbontással rendelkezik. Belsejében állítólag az Intel Atom processzor legújabb változata dolgozik, operációs rendszerként pedig a Windows 7 fut rajta, speciális felhasználói felülettel kiegészítve.

Mivel hordozható játékkonzolról van szó, az elsődleges feladat természetesen a játékprogramok futtatása. Persze az Oak Trail teljesítménye nem elég mondjuk a Battlefield 3-hoz, de az online kapcsolatot igénylő stratégia és RPG stílusú programokhoz már igen. Ezekhez a Switchblade minden fontos kapcsolatot támogat, legyen szó 3G-ről, Wi-Fi-ről vagy Bluetoothról. A kimenetek között található egy HDMI is, így otthon rendes monitoron vagy tévén is folytathatjuk a játékot.

Nagyon érdekes része a konzolnak a billentyűzet, ami tulajdonképpen egy második érintőképernyő felett helyezkedik el, tehát a gombok funkciója és kinézete folyamatosan változtatható, például minden játékhoz készíthető saját speciális klaviatúra.

Ami a piacra kerülést illeti, a Razer még nem tudott konkrét időponttal szolgálni, csak az biztos, hogy ez nem a közeljövőben lesz majd – könnyen lehet, hogy még egy évet is kell várnunk rá.

Címkék
Hozzászólások