- 2011. január 8., 09:05
Egyszer már megnéztük, de most alaposan megismerkedtünk a világ legerősebb telefonjával, a Motorola Atrixszal.

Egyszer már megnéztük, de most alaposabban is megismerkedtünk a világ legerősebb telefonjával, a Motorola Atrixszal.

Először is szeretnénk megerősíteni, hogy a hozzá később majd külön megvásárolható billentyűzettel és monitorral rendelkező dokkoló valóban nem rendelkezik semmiféle hardverrel: nincs benne más, csak a klaviatúra, az LCD panel vezérlése és egy akkumulátor, amivel nagyjából 5-6 órán keresztül használhatjuk a telefonnal kombinált egységet.

Maga a telefon önmagában egy közönséges, bár kifejezetten gyors androdios mobiltelefon, az igazi érdekességet a dokkolókkal kapjuk. Kétféle dokkoló is létezik hozzá, egy kisebb, amivel elsősorban tévéhez, projektorhoz köthetjük, és egy nagyobb, amiről már tesztünk elején szóltunk.


Bármelyiket is használjuk, a képernyőn egy olyan felület jelenik meg, aminél egy ablakban láthatjuk a tulajdonképpeni telefonképernyőt, de mellette több más programot is megnyithatunk – például a böngészőt vagy a médialejátszót. Az utóbbi elsősorban a kisebbik dokkolónál lehet érdekes, ehhez ugyanis távirányító is jár, tehát az Atrix otthon egy kiváló hálózati médialejátszóként is megállja a helyét

Utazás közben a billentyűzetes nagyobb dokkolót érdemes magunkkal vinnünk, ez ugyanis tulajdonképpen egy netbookot farag a mobilból. Maga a dokkoló még 1 kg tömegű sincs, ráadásul minden fontosabb alkalmazás (irodai programok, médialejátszó, böngésző, levelezés) elérhető a telefonon, ami egyben az internetkapcsolatról is gondoskodik. Az egész rendszer együtt kiválóan használható, kényelmes és gyors is.

Címkék
Hozzászólások