- 2011. január 9., 11:00
Boxee Box, merevlemezzel? Az Iomega megcsinálta – viszont a távirányítót sikerült elrontani.

Boxee Box, merevlemezzel? Az Iomega megcsinálta – viszont a távirányítót sikerült elrontani.

A Boxee Box Amerikában jóval használhatóbb (lesz), mint nálunk, mert több rá a netes tartalom. Nem véletlen, hogy a kütyüt nagyon sokan várták, az USA-ban a médialejátszó tényleg több, mint egy „sima” médialejátszó, (egyelőre) működik rajta Hulu, az NBC, a Fox, a Comedy Central, stb.

Az Iomega a D-Link után a második a hardvergyártók közül, aki Boxee szoftverrel szerelt médialejátszót ad ki. A TV with Boxee ugyanazt a hardvert tartalmazza, mint a Boxee Box, de sokkal nagyobb dobozba került, mert az alap flash ROM mellé (ami a Linuxot és a Boxee szoftverét tartalmazza) merevlemez is kerül(het). A hardver megvásárolható 2 és 1 Tbájtos HDD-vel illetve merevlemez nélkül, arra az esetre, ha valakinek lenne mondjuk egy felesleges SATA csatolós adattárolója a polcon feleslegesen. Természetesen az Iomega lejátszója minden formátummal boldogul, lejátssza a 1080p-s videókat, és nemcsak USB-n és LAN-on, hanem WLAN-on keresztül is képes kommunikálni, akár UPnP és DLNA szerverekkel is. A lejátszó a tévével illetve az erősítővel HDMI és optikai audio kimeneten keresztül tarthatja a kapcsolatot, illetve csak analóg bemenettel bíró megjelenítők számára egy AV szett is került a hátlapra.

A hardver jól néz ki, de nem annyira pofás, mint a Boxee Box, a távirányítót ugyanakkor nagyon elrontotta az Iomega – funkcionalitásban ugyanazt kapjuk, mint a Boxee esetében, de a vezérlő túlságosan is nagy. Főleg a két oldalsó hatalmas, üres részt nem értjük, hogy miért kellett.


Azért ha lesz rá módunk, mindenképpen sort kerítünk egy alapos tesztre is.