- 2011. január 9., 12:03
A Toshiba sok helyről nézhető, 65 colos, szemüveg nélklüli 3D tévét mutatott be.

A Toshiba a CEATEC-en bemutatott prototípusoknál is nagyobb, sok helyről nézhető, 65 colos, szemüveg nélküli 3D tévét mutatott be.

A Toshiba merész lépésre szánta el magát, amikor piacra dobta a 12 és 20 colos szemüveg nélküli 3D tévéit, azonban úgy néz ki, hogy megélénkültek a versenytársak is, a CES-en szinte mindenki mutogatja, hogy mit tud e téren. Természetesen a Toshiba sem tétlenkedik, és növelte a képátlót: a standon már 65 colos, sok nézőpontos verziót is láttunk. Úgy tudjuk, hogy a tévé kilenc optimális nézési hellyel rendelkezik, de a Toshiba ezt nem erősítette meg, a cég PR-osa ragaszkodott ahhoz, hogy sok nézőpont van. A betekintési szög elég jó, a szemüveg nélkül nézhető 3D tévék között láthatóan a Toshiba jár a legelőrébb, de abban nem vagyunk biztosak, hogy az idei start jó ötlet. Merthogy a terv az, hogy a 65 és 56 colos változat még 2011-ben megjelenik, és lehet, hog érkezik egy 40 colos, olcsóbb változat is. A panel fizikai felbontása 4K×2K, és a tévé állítólag 3D-ben tudja a Full HD-t; ha ez igaz lenne, akkor legfeljebb két optimális nézési pont lenne. Mi úgy saccoljuk, hogy a valós felbontás valahol 7-800 oszlop között lehet. Az persze egyértelmű, hogy továbbra sem mindegy, honnan nézzük a tévét, és emellett egy érdekes hibát is észrevettünk: a gyorsan mozgó tárgyak néha egy-egy pillanatra eltűnnek a képről. Ilyet az 56 colos és kisebb modelleknél nem láttunk.

A Toshiba azt nem árulta el, hogy a tévék ára várhatóan hogyan alakul majd, de kíváncsian várjuk, hogy az aktív szemüveges rendszerekkel összehasonlítva hova fogja pozícionálni a tévéket a japán gyártó.