- 2011. január 10., 17:32
Bár csak az USA-ban, Kanadában és Mexikóban forgalmazzák majd, kíváncsiak voltunk a VIZIO ultraszéles 3D tévéjére i

Bár csak az USA-ban, Kanadában és Mexikóban forgalmazzák majd, kíváncsiak voltunk a VIZIO ultraszéles 3D tévéjére is.

Az 58 colos képátlójú, 2560×1080 pixeles panellel szerelt tévé alumínium keretbe került, és nemcsak a VIZIO többi termékéhez képest szép, hanem a globális mezőnyben is. A megjelenítő elektronikája mindent tud, amire szükségünk lehet: a képalkotás 240 Hz-es, és természetesen 24p is rendelkezésre áll. Az egyelőre csak prototípusként létező, ezért név nélküli tévé passzív szemüveggel működik. (Éppen ezért majdnem biztos, hogy a panelt az LG gyártja a VIZIO-nak – a cégnél azonban policy, hogy a partnereket sosem „adják ki”, így ezt a cég PR-osa nem erősítette meg.)

A passzív technológia miatt a képminőséggel 3D-ben is nagyon elégedettek voltunk, 2-3 méterről nézve pedig az sem igazán tűnt fel, hogy a szemüveg viselésekor egy-egy szemünk csak a pixelek felét látja. A 3D egyik, ha nem a legnagyobb ellensége a crosstalk, amely a VIZIO tévéjénél sem tűnt el, de mértéke nagyon minimálisra csökkent.

A valamikor az ősz folyamán érkező tévé a VIZIO termékpalettájának tetején helyezkedik majd el, de nem egyértelműen ez a típus lesz a csúcs, mert az internetes funkciók nem lesznek annyira sokrétűek, mint a Google TV esetében; a tulajdonosoknak be kell majd érniük a Google Apps alkalmazásbolttal illetve az olyan streaming szolgáltatókkal, mint a Netflix, Vudu, Hulu, Pandora.

Hozzászólások