- 2011. január 12., 15:30
Összeszedtük a CES 2011 szerintünk legjobb 10+1 kütyüjét, kész, félkész és koncepciótermékeket vegyesen.

Összeszedtük a CES 2011 szerintünk legjobb 10+1 kütyüjét, kész, félkész és koncepciótermékeket vegyesen. Figyelem, a lista tartalma a lényeges, nem a helyezések, az eltérő kategóriák miatt abszolút sorrendet nem állítottunk fel.

1.VIZIO 21:9-es 3D tévé
Egy Magyarországon valószínűleg soha nem megvásárolható 3D tévé az egyik versenyző a legjobbak között. Ugyan nem a VIZIO 21:9-es képarányú tévéje az első, még a 3D-s tévék között sem, de az első olyan, amelyik passzív 3D rendszert használ.

2. iPont 3D TV Box
Lehet, hogy kicsit elfogultak vagyunk, azonban az tény, hogy amennyiben az iPontnak sikerült néhány tévégyártóval megállapodnia, akkor hazánkból kerülhet ki a szemüveg nélküli 3D tévék lelke, a 3D-s megjelenítésért felelős szoftver.

3. VideoSurf
Hivatásos mozi- és filmrajongókét biztos, hogy mindig tudjuk, hogy éppen mit nézünk, de a telefon kamerájával felvett video alapján a filmeket felismerő rendszert technológiailag nagyon érdekesnek találtuk.

4. Toshiba 65 colos, szemüveg nélkül nézhető 3D tévé
Nem vitás, hogy a szemüveg nélküli 3D tévék között a Toshiba megoldása a legjobb, amely elnyerte a mi tetszésünket is – bár a 2011-es megjelenési dátumot illetően azért szkeptikusak vagyunk.

5. KDDI Ultrareality 3D
Továbbra is 3D, a KDDI fejlesztés alatt álló rendszerével, ha minden jól megy, néhány év múlva tényleg a jelenetek belsejébe mehetünk majd filmnézés közben.

6. Motorola Xoom
Eddig a nagy cégek kevéssé jeleskedtek a tabletek előállításában - az iPadet és a Galaxy Tabot leszámítva nem volt a piacon komolyan vehető modell. A Motorola Xoom azonban könnyen lehet a következő sikertermék, hiszen gyors, jól néz ki és sokat is tud.

7. Motorola Atrix
Régi szlogen, hogy az okostelefonnal valójában egy kis PC-t viszünk magunkkal, ám az Atrix esetében ez nemcsak egy jól hangzó reklámszöveg, hiszen a billentyűzetes dokkolóval valóban egy netbookot készíthetünk belőle.

8. Blackberry Playbook
A RIM tabletjéről jó ideje terjednek már a pletykák, és az elkészült termék alapján azt mondhatjuk, hogy megérte várni: nemcsak a kivitele profi a PlayBooknak, hanem a QNX operációs rendszer is nagyon jól használhatóra sikerült.

9. Sony head display
Bár csak prototípusról van szó, a Sony head display nevő szerkezete már most is nagyon jól sikerült, persze azt még nem tudjuk, vajon mikor, ki és mire fogja használni.

10. Microsoft Avatar Kinect
A Microsoft Kinect hatalmas sikerét alapul véve az arcunkat is figyelemmel kísérő Avatar Kinect még sikeresebb lehet. Mi pedig reméljük, hogy ez csak az első lépés a virtuális világba való belépésünket segítő változatok közül.

+1. Paro robot
Az imádni való fókakölyöknek álcázott robot annyira aranyos, hogy ha nem kerülne 6000 dollárba, már vettünk volna magunknak egyet.