- 2012. január 9., 11:59
A Sculpteo 3D printer alkalmazással az iPhone és iPad tulajok személyre szabott tárgyakat készíthetnek.
Hirdetés

A Sculpteo 3D printer alkalmazással az iPhone és iPad tulajok személyre szabott tárgyakat készíthetnek.

Helyesebben készíttethetnek, és nem is lehet szó bármilyen dologról, hanem csak néhány előre megadott tárgy közül lehet választani, például bögréből, vázából. A dolog lényegét viszont nem ez határozza meg, hanem az, hogy egy okos kis app segítségével ezeket a tárgyakat teljesen személyre szabhatjuk, praktikusan akkor, ha ajándéknak szánjuk őket. Lehetőség van például arra, hogy egy ismerősünk fotóját felhasználva a váza körvonalát úgy kérjük, hogy az illeszkedjék barátunk arcvonalához, de van mód arra is, hogy a közösségi oldalakon mutatott aktivitásunk alapján készüljön el a végső legyomat.

A tervezéshez használatos app ingyenes, azonban a tárgyakért fizetni kell, 30 és 300 dollár közötti összegről lehet szó, mérettől függően. A rendelés a mobilos/okostelefonos alkalmazásból történik, a Sculpteo pedig néhány hét alatt porcelánból elkészíti, majd kiégeti a rendelt tárgyat. Jó hír számunkra, hogy a szállítás nem korlátozódik Amerikára, akár hazai címre is lehet érdekességeket rendelni.

A gyártó technológiája egyébként sokkal fejlettebb; ahogyan a képeken is látszik, egész komplex modellek elkészítésére is van lehetőség, persze ehhez tervezőpogramokkal megálmodott modellekre van már szükség.

Hozzászólások