- 2012. január 11., 19:53
A képminőség és a dizájn is lenyűgöző, de fotózni rémálom a tévét.

A képminőség és a dizájn is lenyűgöző, de fotózni rémálom a tévét.


Az LG-ről tudni lehetett, hogy OLED-tévét hoz a CES-re, és igazából ennek képességeivel is tisztában voltunk már amennyire lehetett (55 col, 4 mm-es vastagság, 7,5 kg-os tömeg, Cinema 3D, Smart TV) – legalábbis új részlet nem derült ki a várhatóan csak az év második felében megjelenő termékről. Megnézni elég nehezen tudtuk, mert a standon lévő hat tévé körül a tömeg is nagy volt, valamint közel sem igazán engedtek a tévéhez senkit, de azért sikerült.

Fél méterre szerencsére azért még jól ellátunk, így azt villámgyorsan megállapítottuk, hogy a színek gyönyörűek, a kép pedig tökéletesen éles. Az LG természetesen 3D anyagot demózott, amit passzív szemüveggel tudtunk nézni.

A tévé 4-5 mm-es vékonysága (a sajtóközlemény szerint 4 mm, szerintünk 5) hihetetlen – viszont nekünk az állványa nem jött be, legalábbis túl vastag, túl robusztus. Nyilván ennek is megvan az oka, mégpedig az, hogy az elektronika itt kapott helyet. A tévé érdekessége, hogy minden pixel négy alpixelből áll, az RGB mellé egy fehéret is tesz az LG, amelynek elsődleges feladata valószínűleg a tévé élettartamának növelése.

8000 dollárt talán nem ér meg, de miután a gazdagok kiszórakozták magukat az OLED-tévével, remélhetőleg gyorsan megfizethető szintre csökken a technológia ára.

Címkék
Hozzászólások