- 2012. január 12., 19:03
A Samsung OLED-je is gyönyörű képet ad, lesz itt csata a legjobb képminőséget adó tévé címéért 2012-ben.

A Samsung OLED-je is gyönyörű képet ad, lesz itt csata a legjobb képminőséget adó tévé címéért 2012-ben.

Az LG-hez hasonlóan a Samsung is demonstrálta az 55 colos OLED-tévéjét – és az LG-hez hasonlóan nagyon közelről, de nem testközelből tudtuk megnézni az újdonságot. A koreai vállalatok nagyon együtt haladnak, mert a Samsung is csak a második félévre ígéri a piaci modellt – ennek ellenére a képminőséggel semmi probléma nem volt, a képeken pedig még az is jól látszik, hogy a technológiával elérhető betekintési szög van olyan jó, mint amilyet a plazmatévéktől megszoktunk.

A Samsung viszont, az LG-vel ellentétben, csak három alpixelt használ – de ez adott esetben a megjelenésig akár még változhat is. A vékonysággal (akár a káva, akár a tévé vékonyságával) elégedettel lehetünk, és valószínűleg a teljesítménnyel sem lesz gond, mert az Ultimate tévébe a gyártó négymagos processzort fog beépíteni. Ez az okostévé funkciókat kezeli majd, illetve természetesen a médialejátszót is, ami, ha szerencsénk van, végre nemcsak a Samsung szerint lesz teljes értékű.

A Samsung kontrasztarányokat illetve egyéb technológiai adatokat a második félévben megjelenő tévéknél nem szokott megadni, és ezt most sem tette – annyi viszont kiderült még, hogy az Ultimate TV is természetesen 3D-s lesz.

Címkék
Hozzászólások