- 2012. január 12., 11:10
A Sony az igazi LED-tévén dolgozik, viszont egyelőre nem tudni, mikor lesz piaci termék a dologból.

A Sony az igazi LED-tévén dolgozik, tetszett, amit láttunk – viszont egyelőre nem tudni, mikor lesz piaci termék a dologból.

A Samsung és az LG az OLED-ben látják a jövőt, a Sony azonban ezt a technológiát, legalábbis egyelőre, megtartja a fényképezőgépek és felcsatolható kijelzők (szemüvegek), esetleg táblagépek számára. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a japán vállalat ne fejlesztene – sőt. Igazából egyébként korábban is tudni lehetett már, hogy készül valami a Sony boszorkánykonyhájában is; a CES-en pedig végre kiderült, hogy a Crystal LED-ről van szó. Vagyis a Sony az igazi LED-tévén dolgozik, az 55 colos prototípusban minden egyes képpont mögött három saját, apró méretű fényforrás működik (egy vörös, egy zöld és egy kék). Egy Full HD felbontású termék esetében ez összesen hatmillió darab fényforrást jelent.

Képpontok közelről

A Sony egyelőre csak nagyon kevés konkrétumot mondott el a termékről, amit tudni lehet, az az, hogy a kontraszt három és félszeresére nő a Crystal LED technológiával, a válaszidő pedig a tizedére. A kontraszt egyébként akár ennél nagyobb is lehetne, hiszen, ha minden pixel saját fényforrást kap, akkor minden pixelnek egyénileg lehet vezérelni a fényerejét, éppen úgy, mint az OLED vagy a plazma esetében. A kiállított darab még a fejlesztési fázis elején van, ettől függetlenül jól működik – színei gyönyörűek például. A Sony gyors mozgásokat egyelőre nem mert a tévére kitenni, így a crosstalkról, helyesebben annak hiányáról még nm igazán tudunk nyilatkozni. Megjelenési dátum még nincsen, a cél az, hogy a termékből néhány éven belül sorozatban gyártható modell szülessen.

Címkék
Hozzászólások