- 2012. január 14., 09:54
Szubjektív hamburger teszt Las Vegasból.
Hirdetés

Első itt töltött napunk reggelén komoly projekt elindításáról döntöttünk: megkeressük a város legjobb hamburgerét. A választék persze szinte végtelen, az időnk pedig véges, ezért rendkívül tudományos módon, szavazással döntöttük a kipróbálandó 7-8 étteremről.

Hogy a lehető legnagyobb legyen a mintánk, minden helyen két különböző hamburgert rendeltünk, amelyeket félbevágva mindketten rögtön két hamburgert is értékelni tudtunk. Mivel az éttermek között voltak igazán egyszerű gyorséttermek és beülős, kiszolgálós változatok is, két kategóriában hirdetünk győztest. De előbb nézzük, hogy merre jártunk.

Johnny Rockets

A JR a beülős helyek közül az olcsóbbik kategóriát képviseli, várakozásaink a tavalyi tapasztalatok alapján nagyok voltak, de végül semmi különösben nem lett részünk.

In-N-Out Burger

A két hamburgerrel a választék felét kimerítettük; különösen a bal oldalon látható sajtburger szerű képződmény nézett úgy ki, mintha műanyagból lenne. Az íze sem volt sokkal jobb.

Wendy’s

Csalódást jelentett a Wendy's is, egyrészt a szendvicsek méretével, másrészt pedig azzal, hogy bár az ízek harmóniájával nem volt gond, mindkét választásunk túlságosan száraznak bizonyult.

Jack in the Box

A gyorséttermek közül a JitB simán nyert, ízvilága a Wendy's hamburgerére hajazott, de a szósz mennyisége is tökéltesen rendben volt, és a vizuális élménnyel is elégedettek voltunk.

Denny’s

Nagyon különleges íze volt a hamburgereknek, de a zsírmennyiségből kéretlenül is extrát kaptunk, és a sült krumpli sem volt az igazi.

Hard Rock Cafe

A Hard Rock Café messze a legdrágább volt a jelöltek közül, de cserébe igényes kialakítású éttermet, hatalmas adagokat és tökéletes ízeket kaptunk - a hamburgert és a sült krumplit illetően egyaránt.

McDonald’s

Bár otthon nem kapható szendvicseket választottunk, nagyjából ugyanazt az egyenízt kaptuk, mint az otthoni éttermekben, ami a középmezőnybe volt elegendő.

Értékelés
A ‘Pénz nem számít’ kategóriában a Hard Rock Cafe annak ellenére könnyedén vitte az első helyet, hogy az ukrán felszolgáló lány a rendelés felét elfelejtette átadni a konyhán, így elsőre nem pont azt kaptuk, amit rendeltünk. Az amerikaiak hozzáállásra jellemző, hogy a hibára nem csak hogy pillanatok alatt fény derült, de onnantól kezdve két percenként kértek elnézést és egy adag ingyen sült krumplival segítettek enyhíteni a kialakult helyzet miatt bennünk lévő feszültséget. A slusszpoén persze nem is ez volt, hanem amikor 35 évesen útlevéllel kellett igazolnom, hogy már legálisan ihatok alkoholt.

A ‘Bang for the Buck’ kategória nyertese, szintén teljesen egyértelműen, a Jack in the Box volt. A két menüt 11 dollár 89 centből sikerült megúszni, ami az egyik legjobb volt a héten, ráadásul mind a hamburger, mind pedig a mellé adott sült krumpli messze a legjobb volt az önkiszolgáló kategóriában (összességében viszont a Hard Rock Café krumplija volt a legjobb). Hogy miért kaptuk a végén ingyen az Orio cookies shake-et, azt viszont nem sikerült megfejtenünk.

Címkék
Hozzászólások