- 2012. január 15., 05:55
Minden nap átsétáltunk alatta, így kézenfekvő volt, hogy egyszer kipróbáljuk a New York-New York hullámvasútját.

Minden nap átsétáltunk alatta, így kézenfekvő volt, hogy egyszer kipróbáljuk a New York-New York hullámvasútját.

1465 m hosszú, legmagasabb pontján pedig 63 m magas Las Vegas legnagyobb hullámvasútja, amely a Strip déli végén lévő New York-New York szálloda körül kígyózva borzolja a járókelők és a hullámvasút kocsijaiban ülők idegeit. Egy komolyabb vidámparkban egy ilyen hullámvasút nem számít igazán különlegesnek, de egy városi környezetben az autók és a gyalogosok feje fölött kimondottan érdekes. Már csak azért is, mert a korábbi években mindig felújítási munkákat végeztek rajta januárban, ezért nem tudtunk rá felülni.

A hullámvasút kocsijai a régi New York-i taxik formáját idézik. Egy vonatban négy kocsi van, és mindegyik kocsiba négyen férnek be egyszerre. A meredek kaptató után remek panoráma tárult elénk (az első kocsiba ültünk be) a város déli részéről, ezt azonban semmilyen formában nem sikerült megörökíteni, mert beszállás előtt még a mobiljainkat is berakatták a kis szekrénykébe, mikor észrevették, hogy kamerásak.

A pálya a legmeredekebb részen 55 fokos, a kocsik sebessége pedig eléri a 107 km/órát. A rövid menet alatt az izgalmakat a függőleges loop és a fél csavarral kombinált fél loop, illetve az örvény biztosította.Nem ez volt életünk legkeményebb hullámvasútja, de azért mindenképpen jó döntés volt, hogy nem ebéd után, hanem még az előtt ugrottunk be a menetre.
(Las Vegasban jelenleg egyébként még egy hullámvasút üzemel, amely a Circus Circusban van, ám arra nem pazaroltuk a pénzt, mert nagyon rövid: a menetidő 1 perc 20 másodperc, ami a felhúzás idejét is tartalmazza. Korábban a Saharában is volt egy félig az épületen kívül, félig azon belül közlekedő, szintén nem túl hosszú katapult-hullámvasút kombó, ám azt tavaly nyáron a szállodával együtt végleg bezárták.)

Címkék
Hozzászólások