- 2013. január 2., 15:43
A Sony két új csúcsmodellje, az Xperia Z és az Xperia ZL a vállalat weboldalán tűnt fel egy rövid időre.

A Sony két új csúcsmodellje, az Xperia Z és az Xperia ZL a vállalat weboldalán tűnt fel egy rövid időre.

Úgy tűnik, hogy a Sony minden fontos világeseményre tartogat meglepetéseket: tavaly februárban a Mobile World Congressen az Xperia S, P és U mutatkozott be, az IFA-n pedig érkeztek a T, V és J modellek. A gyártó hagyományosan a CES-re is tartogat meglepetést, és ez így lesz idén is; néhány nap múlva szinte biztos, hogy érkezik az Xperia Z és ZL. A telefonról elég sok adat kiszivárgott, lévén, hogy a mobil specifikációja egy rövid ideig elérhető volt a gyártó weboldalán.

A Sony brutális hardvert pakolt a mobilokba: az Xperia Z, amely a korábbi pletykákból Yuga néven is ismert, 1,5 GHz-es, négymagos Snapragon processzort, Adreno 320-as GPU-t, 2 Gbájt memóriát, 5 colos Full HD kijelzőt és 13 Mpixeles kamerát kapott, az Xperia ZL (leánykori nevén Odin) pedig gyakorlatilag csak annyiban különbözik tőle, hogy nem egy, hanem két SIM-kártya fogadására alkalmas. A netre felkerült fotón látszik, hogy a Sony ezeknél a telefonoknál sem használ már fizikai billentyűzetet (legalábbis az előlapon).

A készülékekre a Sony az Android 4.1-et telepítette fel, de a gyártó frissítési politikáját ismerve valószínűleg az év első felében elkészül a 4.2-es frissítés is. A mobilokat a vállalat hivatalosan a CES-en leplezi majd le – a kiállításról ezúttal is élőben jelentkezünk majd, és természetesen a Sony újdonságairól is be fogunk számolni.

Címkék
Hozzászólások