- 2013. január 6., 15:10
Első hallásra merésznek tűnik a hátlapra szerelt e Ink kijelző, mégis jó szolgálatot tehet – több esetben is.

Első hallásra merésznek tűnik a hátlapra szerelt e Ink kijelző, mégis jó szolgálatot tehet – több esetben is.

A CES egyik érdekes mobiltelefonja lehet a YotaPhone, már, ha a gyártó valóban kiállítja. A mobilról először december közepén lehetett hallani, és akkor úgy tűnt, hogy a prototípust csak a Mobile World Congressen leplezi le a vállalat. A kütyü legnagyobb érdekessége az, hogy két kijelző került rá: elöl egy teljesen normális, HD felbontású LCD-t találunk, hátra pedig egy e Ink panel került – valószínűleg kisebb (960×540 vagy 800×480 pixeles) felbontással. A gyártó mindkét kijelzőt Gorilla Glass üveg mögé bújtatta, így elvileg bármelyik felével is tesszük le a mobilt az asztalra, a kijelzőnek nem lehet baja.

Az e Ink logikus módon akkor jöhet jól, ha hosszabb szövegeket szeretnénk olvasni, hiszen a papírhoz sokkal jobban hasonlító látvány (azért nem teljesen papírszerű, mert a Gorilla Glass biztosan ront valamicskét) kevésbé megterhelő a szemnek. Azonban az E Ink működéséből adódóan más előnyökkel is számolhatunk: mivel az e Ink csak akkor fogyaszt energiát, ha tartalma változik, a hátsó kijelző tökéletes lehet arra, hogy lezárt állapotban is mutassa, mennyi az idő, kaptunk-e új üzenetet, stb. Sőt, ha rá tudunk szokni arra, hogy a hosszabb szövegeket (internetes cikkeket) is ezen a kijelzőn olvassuk el, akár még a mobil üzemideje is meghosszabbítható.

A telefon a hírek szerint a harmadik negyedévben kerülhet a boltok polcaira, először Oroszországban. A készülék egyéb specifikációi a csúcsmobilokat idézik: négymagos Snapdragon S4-es processzor, LTE modem, 12 Mpixeles kamera, 2 Gbájt RAM és 32 Gbájtos belső tárhely is szerepel a specifikációban.

Címkék
Hozzászólások