- 2013. január 6., 13:57
Az iRobot bemutatta eresztisztító robotjának harmadik generációját, ami már az európai ereszcsatornákban is elfér.

A Looj 330-as modellel bővítette ereszcsatorna tisztító robotjainak sorát az amerikai iRobot. Az új modell a korábbiaknál 6 mm-rel keskenyebb és ugyanennyivel alacsonyabb (7,5 × 5,05 cm), így már nem csak az amerikai, de az európai ereszcsatornák többségében is kényelmesen elfér. A percenként ötszázas fordulaton pörgő kefe és gumilapát páros percenként 1,8 m-nyi csatornát képes megtakarítani. Az akkumulátor egyszeri feltöltésével 60 m csatorna takarítható ki.

Az iRobot Looj 330 levehető markolata egyben vezeték nélküli távirányítóként is szolgál, amivel a robot akár 15 méterről is vezérelhető. Így nem kell a létrán állva kihajolni, kockáztatva a leesést. A robot a csatornában talált szennyeződés jellegét felismerve igyekszik beállítani a forgó lapátok működését és a mozgás sebességét.

A Looj takarítása a vízálló borításnak köszönhetően egyszerű és kényelmes, akár kerti csap alatt, akár slaggal is bátran tisztítható.

A Looj 330 a korábbi Looj modellekkel ellentétben már nem csak az Egyesült Államokban, de néhány kiválasztott európai országban is kapható lesz. Ára a korábbi, kedvező árú modellekkel szemben kissé borsos, €299 euro lesz. A magyarországi forgalmazásról egyelőre még nincs információnk.

Címkék
Hozzászólások