- 2013. január 7., 10:22
Két hétre elegendő energiát rejtő, üzemanyagcellás rendszert mutatott be mobil eszközök töltéséhez a Lilliputian.

Két hétre elegendő energiát rejtő, üzemanyagcellás rendszert mutatott be mobil eszközök töltéséhez a Lilliputian.

A termék fejlesztésére a vállalat tavaly kalapozott össze több, mint 50 millió dollárt, ás úgy tűnik, hogy a fejlesztések kezdenek beérni. A Nectar Mobile Power System egy üzemanyagcellás megoldás, amely egy (relatív) kompakt méretű töltőből és egy (relatív) kicsi üzemanyagcellából (un. Nectar Podból) áll, működése egyszerűbb nem is lehetne: a kapszulát csupán csatlakoztatni kell, és máris tölthetjük kedvenc kütyüinket. Az NMPS érdekessége az, hogy a gyártó szerint egyetlen cella akár két hétig is képes ellátni árammal kedvenc kütyüinket – persze azért minden függ attól is, hogy mit és hányszor akarunk feltölteni.

Az alapötlet nyilván az, hogy azok a felhasználók, akik mondjuk sokat szeretnek túrázni, sose maradjanak áram nélkül, ez adott esetben akár életet is menthet. Az energiát USB port segítségével adja le a készülék.

A Nectar Mobile Power System a tervek szerint nyáron már megvásárolható lesz, ára 300 dollár körül várható – ez viszont csak egy egyszeri befektetés, az üzemanyagcellákat utána már jóval olcsóbban, darabonként 10 dollárért lehet megvásárolni. Jó hír az utazók számára, hogy a kütyüt az illetékes hatóságok engedélyezték tömegközlekedési eszközökön való szállításra is.

Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. június 8., 10:00
2020. június 5., 17:00
Hozzászólások