- 2013. január 7., 19:19
Táblagéppé alakítható, teljes értékű 11,6"-es notebookot mutatott be a CES-en a Lenovo.

Az ultrahordozható kategóriába sorolható notebook érintésérzékeny, Full HD felbontású IPS panellel érkezik. A készülék érdekessége, hogy a képernyő a zsanér fölött leválasztható a billentyűzetről, és önálló tabletként használható.

Mivel a készülékbe Intel Core i7-es processzor is kerülhet, a ThinkPad Helix nem egy billentyűzettel ellátott táblagép, hanem inkább egy billentyűzetétől megfosztott számítógép, ami ha kell táblagépként is használható. A kijelzőt a billentyűzetre fordítva is vissza lehet tenni, így azt a billentyűzetre csukva a kijelző kívülre kerül (Rip and Flip dizájn).

A készülék nagy méretű touchpadot kapott, amit már a Windows 8-ban is elérhető mozdulat alapú vezérléshez optimalizáltak. Akkumulátorból a képernyő és a billentyűzet részbe is jutott, így a tablet önállóan is használható, de billentyűzettel hosszabb, 10 órás üzemidőre lehet számítani. A kijelzőt a sérülésektől és karcolódástól GorillaGlass védi. A tabletre 5 megapixeles hátlapi és 2 megapixeles előlapi kamera került. A kis hatótávolságú adatátvitelhez az NFC szabványt támogatja, de kapott 3G modemet is.

A tablet önállóan 45 deka, és a tömege billentyűzettel együtt sem éri el a 2 kg-ot. Az üzleti felhasználásra szánt hordozható mindenes február végétől 1500 dollárról induló áron lesz kapható.

Címkék
Hozzászólások