- 2013. január 8., 12:45
A Qosmio X875 gyorsabb háttértárral is kérhető – viszont minden más maradt a régiben.

A Qosmio X875 gyorsabb háttértárral is kérhető – viszont minden más maradt a régiben.

Bár a Toshiba a várakozásoknak megfelelőn a CES-re ezúttal nem hozott olyan notebookot, amelyik itt, Las Vegasban tűnt volna fel először, a gyártó hordozható számítógépei között is akadt érdekesség. Egyikük a kicsit megújult Qosmio X875 játékgép volt, amely kívülről teljesen egyezik a tavalyi modellel, belül viszont történt egy fontos változás: a gépet most már nemcsak normál HDD-vel, hanem hibrid meghajtóval is kérhetjük. A hibrid merevlemez kapacitása 1 Tbájt, amelyet 8 Gbájtos SSD egészít ki – itt mindig a leggyakrabban használt adatok kapnak helyet, hogy ezek a lehető leghamarabb rendelkezésre álljanak. Ez összességében gyorsabb rendszerindulást és a legtöbb esetben „simább” használatot eredményez; a Toshiba 30 százalékos sebességnövekedést ígér az alkalmazások indításakor, de ez persze függ attól is, hogy milyen programokat szoktunk leginkább használni.

Aki sokat játszik, az nem a hibrid létből, hanem inkább abból profitálhat, hogy a háttértár maximális kapacitása 2 Tbájt (két HDD-vel). A Toshiba egyébként, mivel a gépet alapvetően asztali konfigurációk helyettesítésére szánja, eleve 7200 rpm-es HDD-ket használ, így a Qosmio X875 már önmagában ettől is gyorsabb, mint a legtöbb hordozható számítógép. A további specifikációk nem változtak, így a notebookba Core i7 processzor, legfeljebb 32 Gbájt RAM, NVIDIA grafikus vezérlő és akár 3D kijelző is választható.

Az első hibrid meghajtóval szerelt gépeket a Toshiba február elején szállítja, legalábbis itt Amerikában – mivel azonban csak egy kisebb technikai változtatásról van szó, bízhatunk benne, hogy a hibrid HDD opció hazánkban is gyorsan feltűnik majd.

Címkék
Hozzászólások