- 2013. január 8., 13:04
A noteszgép érintőképernyőt kapott – a Windows 8 miatt egyre olcsóbb lesz a technológia.

A noteszgép érintőképernyőt kapott – a Windows 8 miatt egyre olcsóbb lesz a technológia.

Notbook fronton a japán gyártó másik érdekessége szintén egy ráncfelvarráson átesett masina, az U845-ös volt, amelynek t utótaggal ellátott, érintőképernyős változatát (U845t) próbáltuk ki a CES-en. A gépet a Toshiba természetesen a Windows 8 miatt frissítette, és legnagyobb érdekessége az, hogy a masina ára 800 dollár lesz (márciusi megjelenés várható- USA), ami mindössze 100 dollárnyi extrát jelent – egy éve az érintőképernyő beépítése miatt ennek kétszeresét is elkérték a gyártók. A panel tulajdonságai, azt leszámítva, hogy felülete 10 érintési pontot képes érzékelni, nem változtak, így 14 colon továbbra is HD, azaz 1366×768 pixeles felbontást kapunk.

A gépet természetesen kézbe is vettük, de amellett, hogy megállapítottuk, az érintőképernyő tökéletesen teszi a dolgát, sok újdonságot nem tudunk mondani, hiszen mindenben ugyanazt kapjuk, mint az U845 esetében – ami a gyártótól megszokott, minőségi anyaghasználatot és összeszerelést jelent.

Egyébként nem ez a Toshiba első érintőképernyős notebookja, a korábban megjelent Satellite U925t szintén ilyen, de ez egy jelentősen drágább konstrukció.

Címkék
Hozzászólások