- 2013. január 8., 10:22
A 2013-as audio termékpaletta legérdekesebb darabja a csont-rezgéskeltéses, vezeték nélküli fülhallgató.

A 2013-as audio termékpaletta legérdekesebb darabja a csont-rezgéskeltéses, vezeték nélküli fülhallgató.

A tökéletes hangtovábbítás érdekében a Panasonic új RP-BTGS10 Bone Conduction vezeték nélküli fejhallgatója közvetlenül használója fülkagylójának elülső részébe ül, ahelyett, hogy annak belsejébe, vagy fölé telepedne. Ezeket a fülhallgatókat, elég kellemetlen orvosi felhanggal, csont-rezgéskeltéses eszközöknek hívják, ami azért sokkal kellemesebb hangélményt nyújt, mint amit neve elsőre sugall. A szépen illeszkedő eszköz ugyanis közvetlenül a csontnak adja át a hangrezgést és nem a dobhártyát terheli ezzel, így hosszú távon is kényelmes, kevésbé fárasztó a használata a fül számára. Ezen felül nem elhanyagolható az sem, hogy az eszköz jó hangminőséget biztosít, és bizonyos esetekben halláskárosultak is használhatják.

Az RP-BTGS10-hez egy mikrofon is tartozik, amelynek segítségével akár zenehallgatás közben is felvehetünk hangjegyzeteket, vagy telefonon is beszélhetünk. A készülék cseppálló, így például az izzadtság sem árthat neki, kialakítása pedig biztonságos hordhatóságot tesz lehetővé; kényelmesen használhatjuk sportolás, akár biciklizés vagy futás közben is. A Panasonic új fejhallgatója Bluetooth kapcsolattal a tévékhez is csatlakoztatható.

Az RP-BTGS10 Bone Conduction fejhallgató megjelenése 2013 őszén várható, többféle színváltozatban. Várható ára egyelőre még nem ismert.

Hozzászólások